Här är en glädjebullentin från Team TG FF. Therese Kapstad fortsätter som tränare – och utlovar en hårdare satsning mot Elitettan.
– Det blir en nystart nu och spelarna vet vad som kommer att krävas, säger Team TG FF-tränaren. 

2018 års säsong blev lite av en besvikelse för Team TG FF. Seriesegraren Morön BK tog kål på all spänning i serien redan under vårsäsongen och sköt definitivt TTG:s seriesegrarplaner i sank när lagen möttes under våren.

Team TG slutade fyra i division I Norrland och efter den tuffa säsongen behövde tränaren och sportchefen Therese Kapstad ta sig en rejäl funderare över sin framtid i klubben.

– Jag har faktiskt varit ganska tveksam och har funderat fram och tillbaka. Det här året var en riktig prövning. Jag hade mycket högre krav på spelarna än vad de själva hade och vad de tyckte att de behövde för att vinna en serie. Det finns inga genvägar. Ska man gå hela vägen behöver man träna hårt och komma mentalt förberedd till varje träningspass och match, säger Kapstad.

Men nu har hon bestämt sig för att köra vidare och Team TG-tränaren är tydlig med att det nu blir en nystart för satsningen uppåt.

– Här handlar det om att vara tydlig och ha en bra kommunikation, då kommer det att bli toppen. Spelarna vet vad som krävs nu och det blir en ny treårsplan och hela den biten.

Berätta mer om treårsplanen? 

– Slutmålet är ju elitettan och vi har en tydlig bild hur vi vill sträva dit. I det har vi en kravbild och en kravprofil om vad som krävs och vad som förväntas av allt från laget, till tränaren till styrelse. Sedan får vi se om vi lyckas första, andra eller tredje året – det beror på hur långt vi kommit i processen, säger Kapstad och fortsätter:

– Även om vi spelar i division I så måste vi träna och uppträda som ett Elitettanlag, vi måste vara där mentalt för att sedan vara redo när vi tar klivet upp, säger hon.

Team TG hade en stor trupp på hela 27 spelare den gångna säsongen. 2019 blir det en mindre trupp men med kvalitet.

– Vi vill ha spelare med bra inställning. Spelare som verkligen har rannsakat sig själva och som känner att de verkligen vill köra när de skriver under kontraktet.

En sak är säker. Therese Kapstad brinner för sitt uppdrag och är redo att dra i gång en ny säsong med Team TG FF.