Damlaget tog en ny övertygande seger i helgen mot Klockarbäcken med 9-1. Bäst på planen var lagkaptenen Sara Wilhelmsson.
– Hela vår formation var het och det var en riktigt rolig match att spela, säger hon. 

Team ThorenGruppens damlag blir varmare i kläderna för varje dag som går den här säsongen. I helgen togs en övertygande seger mot Klockarbäcken med 9-1.

– Det var en fysisk tillställning! Vi var det bollförande laget och försökte dra igång tempot genom mycket positionsbyten. I andra perioden går vi ner oss lite och tappar boll på halvplan lite för mycket, men höjer oss till tredje, om än målskörden blev mindre då, säger lagkaptenen Sara Wilhelmsson när hon blickar tillbaka mot matchen.

Wilhelmsson var stekhet på sin backposition liksom hela hennes formation med Johanna Boström som backkollega följt av trion Ida Gatugård, Olivia Isaksson och Marie Häggström på topp.

– Vi har spelat ihop i någon vecka nu och jag tycker det känns väldigt bra. Vi hittar varandra bra och har mycket rörelse – då blir det lätt att spela. Jag försöker bidra till det genom att sätta hot från backplan och våga följa med i anfallen. Jag skulle även vilja plussa för Wilma Andersson, hon är upplyft från GUIF och har snabbt anpassat sitt spel till en högre division. Hon går in rejält i situationer och spelar bollen enkelt. Riktigt kul att se, säger Wilhelmsson.

Säsongen har hunnit bli några omgångar gammal nu och Wilhelmsson tycker att det ser bättre och bättre ut.

– Tycker vi har inlett på ett godkänt sätt. Helena (Yngvesson – ny tränare) kom ju in just innan seriestarten, så det har tagit ett tag dels för henne att komma in i kläderna och för oss spelare att lära känna henne. Men det ger sig mer och mer och jag tycker att vi blir bättre på de punkter vi har fokuserat på, t.ex. snacket på planen, säger hon.

Nu väntar ett uppehåll i två veckor innan det är dags för ett veckoderby mot RIG Umeå IBF.

– Det blir en rolig match! De har varit ett topplag i den här serien i många år, så det är en bra värdemätare för oss hur vi ligger till i jakten på vårt mål. De har många individuellt skickliga och tekniska spelare och brukar på så sätt vara svåra att möta. Ifjol vann de båda matcherna mot oss, så vi har revansch att utkräva, fastslår Wilhelmsson.