Här är en tidig julklapp till alla Team TG-fans – lagkaptenenPatrik Broman är klar för spel även 2019. – Vi är väldigt glada, det är en lyx för oss att få ha en så mångsidig spelare, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.
 
Den 25-årige ”pass-and-move-mittfältaren” är fostrad i Matfors IF och anslöt till Team TG FF från Hudiksvall inför pionjärsäsongen i division I 2016. Tre säsonger senare har han fått ikläda sig lagkaptensrollen och blivit en absolut nyckelspelare i André Ghanbaris lagbygge. Och bara fem dagar innan julafton så kommer en tidig julklapp till alla Team TG-fans då Patrik Broman signerat en ettårig kontraktsförlängning med klubben.
– Jag har studier kvar här i Umeå och jag trivs bra i klubben så det var egentligen inget svårt val, säger Broman som pluggar till ingenjör i energiteknik på Umeå universitet.
Totalt har han noterats för 60 seriematcher och nio mål under sina tre säsonger med Team TG. Den gångna säsongen blev det dock inga mål på kontot för box-till-box-spelaren Broman, som fick tjänstgöra en hel del som back under spelarkrisens 2018. 
– Jag fick hoppa runt på många positioner och spelade lika många matcher som back som mittfältare. Generellt sett gjorde jag en sämre säsong än tidigare, men att det inte blev några mål från mig ska man inte hänga upp sig på, historiskt sett har jag inte gjort så många mål förrän jag kom till Team TG, säger Broman var med och bärgade nytt kontrakt i norrettan i slutändan.
– De spelare som var kvar och var med hela säsongen gjorde ett fantastiskt jobb och det var en stor bedrift att prestera som vi gjorde under hösten.
Tankar inför nästa år? 
– Det känns som att vi har möjligheter att få ihop ett bra lag, göra en bättre prestation och få en bättre placering nästa år, säger Patrik Broman.
Tränaren och sportchefen André Ghanbari kommenterar Patrik Bromans förlängning så här:
– Det var självklart även från vårt håll att vi ville behålla Patrik, han är ju vår lagkapten och ett föredöme med sin inställning både till match och träning, säger Ghanbari.
– Patrik var nog en av dem som snurrade på flest positioner under 2018. Det är ju en lyx för oss att ha en så mångsidig spelare men det är ju inte alltid positivt för spelaren och vi utnyttjade tyvärr hans mångsidighet till max i år. Vi hoppas att vi inte sitter i samma läge nästa år så att han kan få spela in sig på en position då, säger André Ghanbari om Patrik Broman – den åttonde spelaren som ritar på för TTG-herrarna inför 2018.
Säsongen drar i gång den 7 januari och i väntan på fotbollstältet på Umeå Energi Arena Sol så kommer Team TG att inleda försäsongsträningen i klassiska Noliahallen.
– Vi kommer i alla fall vara där under den första veckan. Sedan får vi se hur det går med tältet, säger André Ghanbari.
 
Klara spelare för 2019
Adam Chennoufi 
Alhajie Drammeh
Joel Sihlberg
Johannes Nilsson 
Linus Marklund 
Mattias Lidberg 
Patrik Broman 
Vladimir Sudar