Kaptenen Jonathan Jonsson hade all anledning att vara stolt efter dagens slutsignal. 
Han och laget har lyckats med målet att säkra nytt kontrakt i division I. 
– Sammanhållningen, vår tro på varandra och vår spelidé har varit nycklarna till framgång, konstaterar han. 

Dagens match var en av säsongens bästa om man får tro kaptenen själv.

–  Det var en match som vi kommer ut väldigt starkt till och vi dominerar stora delar av första halvlek, det är en av de bättre halvlekarna som vi har gjort i år. Vi spelar med ett bra tålamod och långa anfall som gör att vi orkar återerövra bollen omgående när vi tappar den, säger han.

I andra blev matchbilden något jämnare.

– De får ha ha lite mer boll och kommer till några bra lägen, men i det stora hela gör vi en riktigt bra match med tanke på hur mycket som stod på spel, säger Jonsson.

Segermålet beskriver han så här:

– Jag bryter på halvplan och lirar vidare till Åberg (Robin) som lägger en boll till Daniel Larsson som vänder utanför straffområdet och drar till mot bortre, den touchar backen och får en magisk båge över målvakten. Oerhört kul för ”Danne” som har varit med på den här resan från början. Det känns klockrent att han fick sätta spiken i kistan och säkra kontraktet, säger Jonsson, som har en klar bild över varför laget klarat av målet att hålla sig kvar:

– Tre saker: vår sammanhållning, vår tro på varandra och vår spelidé. Vi är ett gäng som vill kriga för varandra i varje match. Det kommer alltid perioder under en säsong när man sätts på prov som spelare och karaktär och där har vi tillsammans bidragit i att hålla rätt fokus och pusha varandra att få ut så mycket vi kan av varandra. Det har varit en fantastiskt resa och i dag kan vi alla vara stolta, säger han.