Lagkaptenen Victor Öberg var helt tagen efter slutsignalen.
En plats i Svenska Superligan framkallar starka känslor även hos en granithård back.
– Jag var helt säker på att vi skulle greja den här matchserien redan när jag såg hur Wibax Piteå firade efter första matchen, konstaterade Öberg.

Den tredje och direkt avgörande matchen blev till ett sanslöst spännande kvaldrama som svängde fram och tillbaka och till sist kunde avgöras med blott 31 (!) sekunder kvar att spela när en av lagets trotjänare Fredrik Ottosson smackade in 8-6-bollen inför ett kokande Umeå Energi Arena.
Trots att Piteå reducerade med elva sekunder kvar kunde TTG hålla undan och säkra en plats i Svenska Superligan nästa säsong.
Våren 2014 snubblade TTG med minsta möjliga marginal i SSL-kvalet mot KAIS Mora, den här gången hade man marginalerna på sin sida.
– Vi var mer redo och hade nytta av det den här gången och det var många av oss som var med i den matchen. Nu höll vi ihop det hela vägen, konstaterade Öberg trött men lycklig.
– Nu är det mycket som som måste göras för att vi ska stå rustade inför Svenska Superligan. Vi måste stärka organisationen och träna hårdare, men det jobbet tror jag är det minsta problemet en sådan här dag.