Det är med glädje som vi idag kan meddela att Benjamin Kinnunen Nassiri valt att förlänga sitta avtal med Team TG FF. Han kommer att fortsätta att utgöra arbetet tillsammans med huvudtränare Andre Ghanbari över 2019. – Jag är oerhört glad över att få fortsätta mitt arbete tillsammans med Benji, vi vill samma saker, viket är att laget skall uppåt, säger Ander Ghanbari.

Benjamin Kinnunen Nassiri kom till Team TG FF inför säsongen 2017, handplockad utav Andre Ghanbari. Och det råder inga som helst tvivel om att Benji är just den analytiska kille som TTG-tränare och sportchefen var i behov utav. – Jag och Benji jobbar oerhört tätt, vi har en dialog med varandra var dag. Vi träffar varandra mer än våra respektive vågar jag påstå, Ghanbari.

Benjamin  anslöt till Team TG FF ifrån Umeå FC Akademin och går nu in på sin tredje säsong som assisterande tränare. När möjligheten väl kom så var han inte sen att tacka ja. – När Andre hörde av sig så gick det väldigt snabbt att tacka ja och vi har sedan jobbat därefter, säger Kinnunen Nassiri. Hur går dina tanka kring den gånga säsongen? En tuff säsong som hade sina upp och nergångar. Vi hade en turbulent vår där vi fick kämpa oerhört med att få ihop ett lag till matcher. Jag tycker dock att hela laget visar en väldigt fin karaktär där vi gör en fantastisk höst, analyserar Kinnunen Nassiri. En höstsäsong som just avverkats där TTG-herrarna på dom sista elva matcherna under hösten tillslut kunde plocka tjugo poäng, det gjorde laget till det fjärde formstarkaste laget under höstdelen i Div 1 norra. När vi frågar Benji för laget gick så starkt under hösten så har han ett enkelt och rakt svar. – Det är moralen i laget och ödmjukheten i spelargruppen som gjorde att vi kunde under rådande omständigheter kriga oss upp över kvalstrecket, konstaterar Kinnunen Nassiri.

Vi blickar framåt efter ett såväl tufft så även tungt 2018. Där ett nytt Team TG FF skall formas för uppgiften som väntar, där nya spelare skall in och där ribban är högt satt för 2019. Därför fick Benjamin Kinnunen Nassiri avsluta pratstunden med att ge sin syn på kommande säsong. – Vi tänker sätta ribban högt och verkligen visa vad vi går för 2019. Den lärdom vi dragit utav 2018 kommer vi att ha nytta av kommande säsong om vi gör jobbet, avslutar Kinnunen Nassiri. Det är med stor glädje som vi härmed kan meddela att Benjamin Kinnunen Nassiri är tränare i Team TF FF över 2019, kontraktet är skrivet med ett plus optionsår över 2020