Som väntat fick Team ThorenGruppen SK bekänna färg efter att ha klivit upp i elitklassen. Men efter en stark avslutning lämnar laget cupen med god eftersmak.
– Alltid skönt att få avsluta med vinst och att vi höjer oss under cupens gång, säger backklippan Sara Wilhelmsson.

Efter cupvinsten ifjol i den lägre klassen valde TTG att testa på spel i elitklassen i år. Och precis som väntat blev det tuffa matcher.

– Vi visste inför turneringen att det skulle bli mycket försvarsspel eftersom vi skulle möta lag från högre serier, men överlag tycker jag att vi kan vara nöjda med vår insats, säger Sara Wilhelmsson och fortsätter:

– Efter en dålig första match kommer vi gemensamt fram till ett antal nyckelbeteenden vi skulle fokusera på för att förbättra vårt eget spel, t.ex. snacket och att ta initiativ. Detta höjer vi under resterande matcher, vilket vi ska ta med oss och jobba vidare med, säger hon.

Efter tre förluster, varav en knapp sådan med 3-2 mot Classic, väntade så en placeringsmatch och chans till revansch mot just Classic. En match som TTG lyckas vinna med 6-4.

– Starkt och kul att vi lyckas vinna placeringsmatchen mot Classic. Om än vårt fokus inte legat på matchernas slutresultat, ger det alltid en skön känsla att få avsluta med vinst, säger Wilhelmsson, och får medhåll av Ida Gatugård:

– Jag tycker att vi gör en godkänd turnering över lag. Som Sara säger så hade vi ett bra snack efter första matchen och det var kul att se att vi lyfte oss flera nivåer efter det. Båda matcherna mot Classic var bra, det kan vi verkligen ta med oss inför fortsättningen, säger hon.