I en match där mycket stod på spel för såväl hemmalaget Sollentuna FF som Team TG, så kunde TTG-herrarna i en jämn drabbning på Sollentunavallen vinna med 2-1 efter segermål i upptakten av den andra signerat skyttekungen Erik Granat, hans nionde för spelåret. -Det står otroligt mycket på spel idag, men vilket jobba alla lägger ner och krigar, säger matchhjälten Erik Granat direkt efter matchen. 

Team TG FF spelar Div 1-fotboll kommande säsong, detta står klart efter dagens 2-1-seger på bortaplan mot Sollentuna FF. En mardrömsstart skulle TTG-herrarna få i den så viktiga sexpoängsmatchen mot Sollentuna FF på Sollentunavallens naturgräsmatta. Efter att Fredrik Johansson sånär gett gästerna en smakstart på en frispark, eller en kanonräddning ifrån Cem Alpek i SFF-målet om ni så vill. Därför kom ledningsmålet till 1-0 signerat SFF-kaptenen Alexander Seger som en riktig kalldusch efter just en frispark i matchminut sex.

Snabb replik signerat Aaron

Nästa mål i matchen var således viktigt att TTG-herrarna fick, och repliken skulle också komma per omgående. Målet till 1-1 genom Aaron Zahui Bazoukou, mål nummer sex för året kom efter ett fint anfall där man lyckas såga sig igenom hemmaförsvaret och kvittera redan i matchminut nio. Resterande del av halvleken var ett stort ställningskrig, kryssläge och lika på ett i halvtid.

Sudar en av många hjältar

I den andra så hinner matchuret ticka upp till min femtiofem innan det hela skall avgöras skulle det visa sig. Målet till 1-2 tillkommer efter en bjudning från hemmalaget. En iskall Erik Granat lobba den förbi en utrusande Alpek, och gästerna hade fått precis den start som man önskade i den andra. Resterande del av matcher så bevakar TTG-herrarna sin ledning på ett effektivt mot ett mer ju frustrerat Sollentuna ju längre matchen led. Hemmalaget skapar några riktigt fina kvitteringschanser. Men då står där för dagen en av många hjältar, Vladimir Sudar kommer upp stort med några riktiga monsterräddningar. Det slutar 1-2 vilket är den första segern på bortaplan sedan 0-1 mot Bodens BK 11 maj, och blott tredje under spelåret. Resultatet betyder också att Team TG FF spelar division 1 säsongen 2020.

ETTANPLAY: Höjdpunkter SFF-TTG

TTG-målskyttar mot SFF: Aaron Zahui Bazoukou(6) & Erik Granat(9).

Matchfakta