Henrik Karmehag

Förutsättningarna inför kvällens drabbning kunde inte varit bättre. Med 10 av 14 matcher vunna och serieledning i bagaget joggade TG-spelarna ut på en, minst sagt, höstig Umeå Energi Arena. Temperaturen nådde knappt över tiosträcket och regnet öste ner, horisontellt, över det nylagda konstgräset. Det var som upplagt för en klassisk sensäsongsmatch. 

 

Hemmalaget satte ribban direkt och drog igång anfall på anfall. Och i den elfte minuten slog Måns Sundström ett inlägg mot mål som, efter målvaktens utboxning, studsade tillbaka till William Ekenberg som behärskat placerade in bollen i målets nedre högerkant. Domaren hann knappt blåsa igång matchen igen innan de grönklädda åter vann bollen, som senare resulterade i ett lågt inlägg från Max Wolf-Watz in mot boxen. Bollen satt perfekt på Sebastian Shafei Åmans bredsida och 2–0 var ett faktum efter 13 spelade minuter. 

 

Storfors jobbade sig in mer och mer i matchen och efter dryga tjugo lyckades de borra sig igenom hemmaförsvaret och skapa en farlig chans, vilken senare resulterar i en reducering för bortalaget. Ännu en chans skapades inom loppet av tio minuter som bortalaget återigen tog vara på och kvitteringen var ett faktum. Fyra mål gjorda i första halvlek och 2–2 på resultattavlan när spelarna traskade av planen samtidigt som regnet tilltog. 

 

Om det inte var tydligt i första blev det direkt påtagligt att vädret ställde till det i början av den andra halvleken. Det blöta underlaget påverkade kvaliteten på såväl passningar som mottagningar och spelet satte sig aldrig riktigt hos något av lagen. Spelet böljade från den ena sidan till den andra. Dock lyckades Team TG läckert ta sig fram genom de vitklädda och i minut 54 smällde det till. Philip Näslund vek behärskat in vid den vänstra sidan av straffområdet och lirkade in bollen i målvaktens vänsterhörn, stolpe in. 

 

Efter 3–2 målet kom anfallen tillbaka och spelet började se ut som i första halvlek. De grönklädda krigade sig igenom stormvindar och tilltagande ösregn,  förhållanden som hade kunnat liknas vid en novemberkväll på Färöarna. Precis innan slutsingnalen slog hemmalaget till med en fjärde balja, den här gången genom Thimoty McNeil som gjorde sitt första mål för säsongen. Matchen slutade till sist 4–2 och Team TG tågar fortsatt vidare som serieledare. 

 

Målskyttar: William Ekenberg, Sebastian Shafei Åman och Philip Näslund, Thimoty McNeil