Team ThorenGruppens första nyförvärv är nu klart. Powerforwarden Jonas Landström, 23, ansluter från kvalrivalen Wibax Piteå. – Jag är riktigt sugen på att testa spela i SSL, säger han.

Team ThorenGruppens lagbygge inför SSL-äventyret går på högvarv. Nu kan vi presentera det första nyförvärvet i form av 23-årige Jonas Landström som närmast kommer från spel i Wibax Piteå. Med andra ord det lag som in i det sista höll på att grusa TTG:s SSL-drömmar.

– Någon vecka efter kvalet hörde ”Thoren” av sig och det var egentligen inget snack om saken. Jag känner mig verkligen riktigt sugen på att testa spela i SSL, säger Landström.

Det var inte bara TTG som hade fått upp ögonen för den storväxte forwarden – även lokalrivalen IBK Dalen var intresserade.

– Valet föll på TTG för där får jag mer ansvar och lite mer speltid förhoppningsvis. Jag tror jag kan utvecklas mer där, säger Landström.

De två senaste säsongerna har Landström varit en viktig kugge i Wibax Piteås starka lag. På de senaste 43 matcherna har han gjort finfina 56 poäng fördelat på 28 mål och 28 assist.

– Jag är en spelare som gillar att bryta mönstret, och det är det som ”Thoren” förväntar sig av mig. Får jag ett läge kommer jag gärna dra en tunnel på Robin Nilsberth till exempel, skrattar han.

Landström är ursprungligen från Luleå och han blir nu en av väldigt få som gått hela vägen till SSL från den basket- och hockeytokiga staden.

– Jag är nog den första i modern tid i alla fall som når SSL, så det känner jag mig lite stolt över, säger han.

Vi säger varmt välkommen till Jonas Landström och ser fram emot att följa honom i TTG:s färger!