Ny sportchef klar. Ny tränarduo klar. Nu har Team TG-damerna även gjort klart med en högprofilerad fystränarduo i Pernilla Nordlund och Stefan Öhman, samt en fortsättning för materialförvaltarklippan Göran Perjus.

– Vi är otroligt nöjda med att ha fått ihop den här ledarstaben, säger sportchefen Patrik ”Putte” Sandström.

Pernilla Nordlund och Stefan Öhman är två välbekanta namn för den idrottsintresserade Umeåpubliken. Vasabördiga Pernilla Nordlund hann med 22 A-landskamper för Finland samt ett par säsonger med Umeå IK innan hon lade skorna på hyllan 2013. Stefan Öhman gör nu – efter en lång och framgångsrik spelarkarriär – sin tredje säsong som fystränare för Björklöven, som ju toppar hockeyallsvenskan i stor stil.

Nu tar den meriterade duon hand om fysträningen för hårdsatsande Team TG FF:s division I-damer.

– Träningsmässigt kommer upplägget inte att handla om något hokus pokus. Det handlar om löpning och styrka men det är viktigt att göra fysträningen rolig. Vi vill skapa en känsla av att vi drar varandra och att vi gör det här tillsammans. Just nu kör vi tre fyspass och två fotbollspass per vecka så det är viktigt att tycka att fysträningen är rolig, säger Pernilla Nordlund som numera tävlar med framgång i multisport för TTGU och som alltid gillat fysträningen.

– När jag kom till UIK (2010) så hade jag ju en bra fystränare i LG Skoog som gjorde träningen rolig, säger Nordlund.

Sportchefen Patrik ”Putte” Sandström är otroligt nöjd över att ha fått klart med Pernilla Nordlund och Stefan Öhman som komplement till tränarduon Jonas Wikström och Jörgen Sundberg.

– Det känns otroligt bra. Vi vill ha spelare med karaktär och attityd och ledare som brinner för uppgiften i Team TG. Stefan Öhman har ju visat i Björklöven vad han kan göra och Pernilla Nordlund har ju själv en bakgrund som landslagsspelare i fotboll. Det här är två människor som sprider engagemang och bra energi kring sig och som kan lyfta våra spelare till nästa nivå fysmässigt, säger Putte Sandström som också fått klartecken från materialförvaltarlegendaren Göran Perjus om en säsong till.

– Vårt allt-i-allo som fixar allt som finns att fixa. Göran har varit med under alla år i Team TG och var ju med redan under Umeå Södra-tiden. Han är en klippa och det känns grymt att få med honom på tåget även i det nya decenniet, säger Sandström.