Team TG FF har klart med sitt första nyförvärv inför Elitettan. Mittbacken Linn Lundgren ansluter från Umedalens IF.

Linn Lundgren, 25, började sin bana i Ersmarks IK och landade sedan, via spel i Ersboda och Guif, i Umedalen. Efter sex säsonger i Umedalen känner hon sig nu redo för en ny utmaning.
– Jag vill hela tiden utvecklas, det är det som driver mig att fortsätta med fotbollen och som gör att jag ger det lilla extra. Jag har hela tiden känt att jag fått utveckling i Umedalen och division I men nu känner jag mig redo för nästa steg, så när chansen kom var det inget att tveka på, säger Linn.
Hon har mött Team TG många gånger under åren i division I och har bra koll på laget. Nu ser hon fram emot att få kliva upp en nivå i seriesystemet.
– Det blir spännande att se hur jag klarar av det högre tempot och de svårare motståndarna. Det blir kul att se vad det kan göra för min utveckling och hur bra jag kan bli. Det känns också roligt att följa med på resan när Team TG ska etablera sig i en ny serie, säger Linn som tycker det varit bra fart på träningarna så här långt.
– Det är mycket tävling på träningen, alla är så motiverade. Det märks också att alla drar åt samma håll, säger Linn som beskriver sig själv så här som spelare:
– Jag är ganska snabb och spelar ganska tufft. Närkampsspelet är min styrka.
Team TG:s tränare Jonas Wikström är nöjd över att Linn Lundgren ansluter till truppen.
– Vår inställning har varit att hitta guldkorn i vår region och Linn hade vi ögonen på under hela 2021. Hon är en ledare som person och besitter snabbhet och ett bra tillslag, både i det längre och kortare spelet. Hon kommer att bli en tillgång för oss, säger Jonas.