Hon har gjort två säsonger i Elitettan. Nu är det dags igen. Notvikens högerback Linnea Engström är klar för Team TG FF.
– Det känns jättekul att testa på Elitettan en gång till, säger hon.

23-åriga Linnea Engström har Gammelstads IF som moderklubb och debuterade på division I-nivå med Alviks IK redan 2014. 2018 värvades hon till Eliettanlaget Ljusdal från Notviken och säsongen efter blev det spel i samma serie med Assi. När Assi lade ner sitt A-lag blev det två säsonger i Notviken för Linnea, som pluggar till dietist i Umeå och som nu tar steget över till ett Umeålag.

– Det blev en hastig flytt till Umeå och jag kände mig ganska trött efter året i Elitettan med Assi så då kändes det som att Notviken var rätt beslut, då jag hade spelat där tidigare och kände många av spelarna bra, säger hon och fortsätter:

– När jag väl bestämt mig nu för Team TG så känner jag mig jätteladdad. Tanken var egentligen inte att jag ville gå ner från Elitettan när jag gjorde det så jag hoppas det här ska gynna min utveckling också, säger hon.

Linnea beskriver sig själv så här som spelare:

– Jag är en ganska brytningssäker och snabb ytterback.

Du som har erfarenhet av serien – vad kan Team TG förvänta sig av Elitettan?

– Min uppfattning är att vi har ett bra lag där många spelare har erfarenhet av spel högre upp. Sedan är det många nya lag från division I i år så känslan är att vi kan ha en högre målsättning än att bara hålla oss kvar. Alla i laget känns väldigt drivna, motiverade och vill åt samma håll. Den energin sprider sig verkligen i gruppen.

Team TG:s tränare Jonas Wikström beskriver Linnea Engström så här:

– Linnea är stabil i det defensiva spelet och stark en mot en. I det offensiva spelet så är hon noggrann i sitt passningsspel, säger Wikström.