Den uppmärksamme såg att Linus Holmgren bar kaptensbindeln under gårdagens match. Vid en ålder av blott 19 år blir han som ny kapten för TTG en av SSL:s yngsta kaptener genom tiderna. – Det är såklart en riktig ära, säger huvudpersonen själv. 

Faktum är att det bara är Joel Kanebjörk (en månad yngre) och Daniel Schmidt (18 år) som fått bindeln vid yngre ålder än Linus Holmgren.

– Det känns jättekul. Sedan är det ju en lagsport och i slutändan spelar det inte så stor roll vem som har bindeln, utan allt måste göra tillsammans, säger Holmgren.

Han kom upp till TTG som en blixt från klar himmel ifjol och gick från klarhet till klarhet under säsongen. Vid slutet av säsongen var han en given nyckelspelare som center i förstakedjan och även mycket förtroende i special teams.

– Förra säsongen blev en riktigt rolig överraskning för mig och det gick över förväntan. Att spela i SSL har alltid varit drömmen sedan man stod och råkade skjuta sönder julgranskulor hemma i vardagsrummet, skrattar han.

Linus har nu höga förväntningar inför andra året i SSL.

– Känslan är riktigt god måste jag säga. Vi har haft en bra försäsong och laget känns sammansvetsat. Vi har som mål att etablera oss i SSL och förhoppningsvis kan vi göra det. Truppen känns väldigt jämn och de gånger vi behövt ersätta någon startspelare så har det inte varit så stor skillnad vilket är positivt. Vi har också en väldigt bra blandning av spelartyper. Allt från generaler på backplats till aviga, mönsterbrytande forwards, säger han.

Sportchef Peter Sjöström är såklart belåten med att ha Linus i laget.

– Han är en kille som vi gärna ser att övriga i laget tar rygg på. Både på planen, i löparspåret och vid sidan av planen. Han är en riktigt spännande spelartyp som vi vill visa att vi tror 110 % på. Vi ser en väldigt ljus framtid för Linus i vår tröja och det är extra glädjande att han gått hela vägen från Umeå Citys juniorverksamhet upp till vårt SSL-lag, säger han.

Linus kommer att assisteras av Victor Öberg och Mathias Hagert i kaptensrollen.