Fjolåret blev ett uppstartsår. Nu har Ludvig Marklund förlängt sitt kontrakt med Team TG FF över 2019 – och vill konkurrera på riktigt.

Ludvig Marklund anslöt till Team TG inför fjolårssäsongen från Morön BK. En inflammation i höftleden gjorde att han var borta under vintern och delar av våren. Det blev totalt 15 matcher för Marklund under debutåret i ettan. Men när han nu förlänger hoppas han på mer. 

– Jag tog steg framåt hela hösten men fjolåret kändes ändå som ett comebackår. Nu är jag med och vill konkurrera på riktigt känns det som, säger Ludvig vars lillebror Linus också spelar i Team TG.

IFK Umeå och Morön BK var intresserade av Ludvig Marklunds tjänster inför 2019 men han valde att stanna kvar i Team TG. Anledningen?

– Team TG har både en härlig grupp och sedan är det en miljö där alla vill bli bättre och det är där jag vill vara, säger den defensive innermittfältaren.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari säger så här om kontraktsförlängningen.

– En ihärdig sjukdom har fördröjt denna kontraktsskrivning i mer än en månad, men äntligen är det klart. Ludde kom till oss i fjol med en skadehistorik som gjorde att det tog tid för honom att bli sitt bästa jag. Men på våren började formen stiga och Ludde hann under året visa att han fixar den här nivån och nu hoppas vi att Ludvig kan bygga vidare på den grunden som lades i fjol.