FOTO: Mikael Zakrisson

Jonathan Lundbäck är nästa pusselbit att falla på plats i lagbygget. Han går därmed in på sin tredje säsong i klubben.
– Det känns jättekul att det är klart. Nu vill jag visa hur bra jag kan vara, säger han. 

Jonathan Lundbäck kom till Team ThorenGruppen FF från Superettan och Sirius inför den första säsongen i division I.
Nu har han hunnit med två säsonger som startspelare och gjort bra ifrån sig på sin ytterforwardsposition.
Men enligt honom själv finns det betydligt mer att hämta.

– Jag vill visa TG-folket och tränare/spelare mina riktiga kvaliteter. Jag har varit bra men inte så bra som jag kan vara. Kommande säsong blir lite revansch för mig utan att jag varit värdelös. Jag är hur taggad som helst på den kommande säsongen, säger han.

Revansch finns att hämta även för laget. Den andra säsongen slutade med en sämre tabellplacering än den första – även om grundspelet oftast såg bättre ut och insatserna mot topplagen var betydligt bättre än år ett vilket tyder på utveckling.

– Egentligen så satt vi oss själva i en situation under våren att vi inte kunde vara med och slåss i toppen under hösten. Det håller inte att bara komma igång på hösten. Vi måste ha två bra halvor och det är något vi får jobba på. Kommande säsong vill vi gå in i hösten med möjligheten att haka på i toppen, sedan när vi väl är där så gäller det att kunna behålla kvaliteten och palla trycket, säger Lundbäck.

Inför nästa år utökas serien med två lag och det är i dagsläget rätt ovisst vilka som kommer hålla till i toppen.  Akropolis har visat sig vara starka, Västerås har starka resurser och bra material samtidigt som degraderade Syrianska ansluter till serien.

– Jag har knappt kollat på hur serien ser ut utan jag har egentligen mest fokuserat på mig själv och mitt egna perspektiv var jag själv ska spela fotboll 2018. Jag vill göra mig själv rättvisa och ta stora steg, och gör jag det så kommer jag påverka lagets säsong positivt, säger han.

Sportchefen André Ghanbari är förstås mycket nöjd över att Lundbäck valt att stanna kvar ytterligare en säsong.

– Lundbäck har haft en viktig roll på plan de två åren han varit här så det känns väldigt bra att han vill fortsätta representera föreningen. Han besitter egenskaper som toppspelare på den här nivån ska ha och då vi har ambitionerna att vara ett topplag nästa år så ska vi självklart omringa oss med den typen av kvalité. Det finns mer att få ut av Lundbäck, det finns mer att få ut av laget som helhet och det finns mer att få ut av vårt ledarskap. Vi alla har en iver precis som honom att visa oss från vår bästa sida nästa år och det ska vi ska lägga grunden för i vinter, säger Ghanbari.