Team ThorenGruppen stoppade blödningen för sent mot Örnsköldsvik. Gästerna vann rättvist med 5-8.
– Den här matchen blev som en väckarklocka för oss, säger assisterande tränaren Mattias Lundberg.

Hela 2-6 på tavlan efter den första perioden. Inte den start som TTG ville ha i hemmamötet med Örnsköldsvik.

– Vi är för passiva i början och stoppar blödningen för sent. Deras förstakedja gör lite vad den vill där ett tag. De är ett bra lag som definitivt kommer att spela kval när det drar ihop sig, säger assisterande tränaren Mattias Lundberg.

TTG gör sedan korrigeringar som gör att spelet jämnar ut sig.

– Efter chockstarten tycker jag vi spelar upp oss helt klart och håller jämna steg med ”Övik”. Men vi är samtidigt lite för omständiga i vårt spel och det krävs lite för mycket för att vi ska göra mål. Vi behöver bli rakare i vårt anfallsspel, konstaterar Lundberg.

I början av tredje har hemmalaget kommit upp till 4-6 men närmre än så kommer dock inte hemmalaget utan gästerna gör 4-7 i powerplay. Ny reducering till 5-7 kommer sedan men Övik gör matchens sista mål till 5-8.

– Jag hoppas att vi förstått lite nu vad som krävs för att ta poäng. Blåstället måste på. Vi får ingenting gratis, alla måste jobba och ha full attityd och inställning. Vi kan inte leva på några gamla meriter, säger han.

Till helgen väntar en ny inspirerande match mot Sundsvall som ligger trea på exakt lika många inspelade poäng som TTG.

– Känslan är att vi ska göra en bra träningsvecka nu och att Sundsvall ska få sota för det här till helgen. Vi kommer spela på parkett så det är ett ypperligt tillfälle att gå ännu rakare på mål. Vi ska lasta på mål och köra helt enkelt, fastslår Lundberg.