Sportchefen Janne Lundkvist försökte spela oberörd under den sista kvalmatchen.
Men under ytan bubblade känslorna och till sist fick han kasta sig in på planen och fira en plats i Svenska Superligan med sin älskade klubb.
– Vi är så värda det här, vi vann serien och var det bästa laget, konstaterade han segerrusigt.

Lundkvist är tillsammans med Raja Thorén och tillsammans med bland annat spelarna Fredrik Ottosson och Jakob Arvidsson klubben personifierad.
Tillsammans med sin fru Carina Lundkvist kom de in i klubben redan vid starten 2005.
Nu fick Janne som tillsammans med Peter Sjöström och tränaren Tomas Hugosson-Wallgren format årets TTG-trupp se resultatet av ett arbete som startade redan i fjol.
– Men jag trodde aldrig det här dagen skulle komma, jag har helt ärligt aldrig trott att det kan bli sant. Jag är glad jag hade fel, konstaterade Lundkvist som också avslöjade att klubben har förberett sig – i skuggan av kvalet – för spel i Svenska Superligan.
– Det här kommer att underlätta massor i vårt arbete och nu gäller det att ta tillvara den här möjligheten, sa Lundkvist.
HÄR ÄR TTG:s HISTORIA ÅR FÖR ÅR
2005/2006: Första säsongen under namnet Team ThorenGruppen slutar laget på en fjärdeplats i division IV Södra Västerbotten i en serie med sex lag.
2006/2007: Under lagets andra säsong i seriespelet kommer klubbens första historiska serieseger i division IV Västerbotten efter 18 segrar, en oavgjord och en förlust på 20 matcher. Laget vinner serien tio poäng före Sandåkerns SK 2 och 16 poäng före trean Vindelns IF.
2007/2008: Som nykomlingar i division III når Team ThorenGruppen kvalspel till division II Norra och lyckas efter en dramatisk kvalrysare över två matcher mot Arvidsjaur vända en 4-9-förlust i första hemmamatchen efter en straffrysare i den andra matchen.
2008/2009: Tre år efter bildandet når laget division II-spelet och slår till med att värva landslagsmeriterande IBK Dalen-forwarden Andreas Carlbom. Team ThorenGruppen slutar trea i sin debutsäsong och missade division I-kvalet med en ynka poäng.
2009/2010: TTG vinner division I norra men får förlorar kvalmötena – i bäst av två – mot stadskollegan Sandåkerns SK.
2010/2011: Under andra division I-säsongen krossade TTG allt motstånd och vinner serien överlägset genom att tappa blott en (!) ynka poäng genom att samla ihop 65 av 66 möjliga poäng. Laget är 23 poäng före Hudik/Björkberg i tabellen och laget avancerar till landets näst högsta serie, allsvenskan.
2011/2012: Debutsäsongen i allsvenskan slutar med en mycket hedrande andra plats, fyra poäng bakom Sundsvalls-segrande Granlo BK.
2012/2013: Under TTG:s andra allsvenska säsong slutar laget återigen på en andra plats i tabellen, dock rejält distanserade av tabellettan Sirius IBK som vinner serien 12 poäng före Team ThorenGruppen.
2013/2014: För tredje året i rad slutar ThorenGruppen på en andraplats i den allsvenska tabellen, fyra poäng bakom segrande KAIS Mora. Serieomläggningen innebär att de fyra första allsvenska lagen gör upp om en plats i Svenska Superligan och TTG föll till slut i tredje och direkt avgörande kvalmatchen om en plats i Svenska Superligan mot KAIS Mora. Hemmalagets 8-7- mål kom efter drygt åtta minuters förlängning.
2014/15: Team ThorenGruppen SK slår sig samman med Umeå City IBK och ”delar” upp föreningarna. TTG:s målsättning är Svenska Superligan, men den allsvenska starten med blott åtta poäng på de nio första omgångarna duger inte och trots att laget vinner elva av de 13 återstående matcherna räcker det bara till en sjätteplats i tabellen.
2015/16: Team ThorenGruppen avancerar till Svenska Superligan efter att ha säkrat seriesegern med åtta poängs marginal och i kvalet tar sig TTG vidare via segrar mot Salems IF och Wibax Piteå.