Försäsongen är i full gång och det har hunnit bli juni månad. Vi har stämt av läget i herrarnas SSL-trupp.
18 utespelare + 2 målvakter finns på kontrakt i dagsläget vilket får ses som mycket stabilt i detta läge av året. 

– Vi är självklart belåtna över truppläget men ser samtidigt fram emot att få in ett par pusselbitar till, säger Janne Lundquist. 

Truppläget ser med andra ord klarare och bättre ut än vid motsvarande tidpunkt ifjol. Totalt sett finns två målvakter, sex backar och tio forwards/centrar på kontrakt. Detta efter ett gediget arbete med att förlänga med redan befintliga spelare.

– Vi hade många med utgående kontrakt vilket såklart var ett litet orosmoln. Men nu är vi väldigt nöjda med att ha förlängt de flesta av de kontrakt som gick ut. Flera av de spelarna jagades av andra klubbar så då känns det såklart extra skönt att få behålla dem, säger sportchef Janne Lundquist.

Bland förlängningarna är de två som sticker ut lite extra i och med att de känns lite mer som renodlade nyförvärv.

– Att ”Peppe” Reinholdt och Tobias Bergfors – som kom in sent ifjol – finns med redan från start i år känns definitivt som två nyförvärv. Det ska bli väldigt spännande att se vad de kan uträtta, säger han.

Utöver spelare har det också skett ett viktigt jobb kring ledarbiten.

– Vi är fantastiskt nöjda med att Peder (Gustavsson), ”Dockan” (Patrik Bäcklund), ”Siken” (Pär Sikström) och Victor Bengtsson fortsätter med sina respektive uppgifter. De är guld värda för oss, berömmer han.

Det finns också fyra helt nya spelare i truppen. Norska landslagskeepern Andreas Falkeid, Tobias Sikström från RIG Umeå IBF, Simon Sundström från IBF Frösön och Albin Andersson från IBK Dalen.

– Albin är en skicklig och etablerad SSL-forward, det vet vi sedan innan. Han kommer att passa in bra hos oss. Sedan känns de andra tre nyförvärven väldigt spännande och utvecklingsbara. Simon Sundström får för första gången chansen att visa vad han går för på den här nivån och det kan mycket väl bli ett fynd. Sikström är trots sin ringa ålder redan nu en mycket klok spelare och har alla möjligheter att bli en stabil och spelfördelande SSL-center. Falkeid är en modern målvaktstyp med riktigt snabba reflexer. Han är redo och motiverad för nästa steg i karriären, säger Lundquist.

Men trots den belåtna truppsituationen siktar firma Lundquist/Sjöström på att få in ett par underskrifter till.

– Vi jobbar intensivt med ett par namn men vi säger inte mer än så förrän något är helt klart. Det som redan stått i lokalmedia kan vi bekräfta och det handlar om Alexander Nyman från Blue Fox. Vi var jättenöjda med hans besök här och det är en fantastisk kille som kommer gå långt i livet på alla plan, säger han.