Hon var med och förde upp Team TG FF till Elitettan i höstas. Nu har mittfältaren Madeleine Norberg har skrivit på för 2022.
– Det känns riktigt bra. Vi vet var vi vill och vilka krav vi behöver ställa på varandra, säger hon.

Madeleine Norberg var utlånad till Team TG från Umeå IK 2019 innan hon skrev över fullt ut 2020. Hon missade dock hela 2020 års säsong på grund av skada men gjorde comeback i fjol – då hon var med och förde upp laget till Elitettan.

– Det var ett speciellt år, för mig handlade det först att se vad kroppen klarade av. Men det var verkligen en rolig säsong och jag tror det berodde mycket på att vi hade kontinuitet i truppen, säger hon.

Nu har den 25-åriga innermittfältaren skrivit på ett nytt kontrakt inför Elitettansäsongen.

– Vi är många som varit redo för det här länge. Efter förra säsongen var verkligen känslan att alla vill åt samma håll, vi har samma mål och vågar ställa krav på varandra. Det är många i truppen som är drivande men vi måste verkligen ta ett steg till för att nå våra mål, säger den Umeå Södra-fostrade mittfältaren som har 45 Elitettanmatcher med Umeå IK på meritlistan och som vet vad som krävs i serien.

– Inställning slår klass, det är vår starka sida. Vi vet vad vi ger och vi litar på varandra i de bitarna. Personligen så gav det mig mycket förra säsongen att känna att jag är bra på det jag gör och målet är så klart att få spela så mycket som möjligt.

Tränaren Jonas Wikström kommenterar kontraktsförlängningen:

– Hon är en viktig ledare i vårt lag. Under fjolårssäsongen var hon en av våra lagkaptener som ledde laget till avancemanget och Madeleine är en positionssäker och fysiskt stark mittfältare.