Med månaden kvar till seriestart så faller puzzelbitarna på plats. Det står nu klart att Maja Bjuggstam ansluter ifrån seriekonkurrenten Domsjö IF, och kompletterar därmed målvaktsposten tillsammans med Hannah Kohl. 

Hon började att spela fotboll vid 6-års ålder i Modo FF, när så laget skulle börja spela sjumanna så saknades någonting vitalt i laget – en målvakt. Valet föll tillslut på Maja vilket också omgående skulle visa sig vara ett riktigt lyckat beslut. – Jag ställde mig i målet och var jätte-duktig direkt, efter detta så har jag blivit fast på positionen, säger Maja.

Spel med distriktslaget

Hennes styrkor är spelförståelsen samt att hon även är en följsam och reaktionssnabb målvakt. Den senaste klubbadressen Domsjö IF (nykomlingar i Division 1 denna säsong). Det var också där som satsningen tog fart med en riktig målvaktstränare. Maja Bjuggstam har även varit med och representerat Ångermanlands distriktslag. Den 19-åriga ångermanländskan trivs redan i sin nya omgivning, och ser fram emot säsongen som står för dörren. – Det känns jätte-bra och lärorikt, en jätte-härlig trupp att komma in i, konstaterar Maja. Hon har valt att spela med tröjnummer 30.

Vi hälsar Maja varmt välkommen till oss och Team TG FF!