Förra säsongen blev en besvikelse. Nu har Måns Sundström laddat om och förlängt sitt kontrakt med Team TG FF.
– Det känns som en nystart, säger den spelskicklige mittfältaren.  

23-årige Måns Sundström kom till Team TG från Täfteå IK 2019. Han gjorde 29 matcher under debutåret och spelade 28 matcher den gångna coronasäsongen i norrettan, som slet på både mentalt och fysiskt.

– Spelschemat var väldigt kompakt. Det kändes som att vi spelade onsdag-söndag-onsdag-söndag hela tiden och sedan åkte vi buss överallt i Sverige. Det tog på krafterna. Sedan kom vi in i en ond cirkel där allt gick emot oss, vi bara förlorade och åkte buss. Så säsongen var påfrestande både mentalt och för kroppen, säger Måns.

Efter säsongen lade han alla tankar på fotbollen åt sidan. Men när han nu landat så har han kritat på ett nytt kontrakt med Team TG och är taggad på en omstart i division II.

– Ja, nu vill jag få upp glädjen igen. Förhoppningsvis kan vi börja vinna lite matcher igen så man får känna hur kul det är att vinna, säger den taktiskt välskolade Sandåkernsprodukten som trivs allra bäst i en central defensiv roll på mittfältet där han kan styra uppspel.

Han ser också fram emot att få Benjamin Kinnunen Nassiri som huvudtränare i år.

– Han verkar vilja ha en offensiv och pressande fotboll och ser mig i en viktig roll så det känns ju kul, säger Måns.

Sportchefen Patrik ”Putte” Sandström ser Måns Sundström som en viktig pusselbit i truppbygget 2021.

– Måns är en spelare som besitter fina kvaliteter. Han har mycket bra spelsinne, har en fin passningsfot och är lugn och trygg i sitt spel. Sedan är han trots åldern redan relativt rutinerad, säger Putte.