Nästa pusselbit i lagbygget är på plats. Team TG:s egna virvelvind Linus Marklund har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben.  – Det ska bli kul att se vad vi kan göra med en del nya killar i laget, säger han. 

Skellefteå-sonen Linus Marklund, född -95, kom till Team TG inför division I-äventyret och har varit given som vänsterback i André Ghanbaris lagbygge. Nu, efter att ett nytt kontrakt är påskrivet, väntar en tredje säsong i TG:s färger.

– Det känns kul att fåra med ett tredje år med många av killarna som startade igång den här resan. Samtidigt får vi välkomna några nya spelare och det känns spännande att se vad vi kan göra tillsammans, säger Linus Marklund.

Efter en bra dialog med sportchef André Ghanbari blev valet naturligt till slut att stanna kvar i klubben.

– Jag har haft mycket förtroende då jag väl varit skadefri och jag hoppas få det även i fortsättningen. Både jag och André (Ghanbari) är överens om att jag haft både bra och dåliga matcher under året som var. Jag vill hitta en mer jämn nivå i spelet och höja lägstanivån helt enkelt. Sedan finns det såklart många smådetaljer som vi vill slipa vidare på, säger Marklund.

Just nu är det kraftig kyla utomhus och laget tränar inne på Nolia. Fotbollssäsongen känns kanske inte riktigt runt hörnet.

– Så är det. Men det känns skönt att vara igång och att ha skrivit på. Vi har lite nya sätt att träna på både fotbollsmässigt och styrkemässigt så det känns spännande. Vi har tappat några ur stommen men har några spännande namn som tränar med oss nu, säger han.

Sportchef André Ghanbari säger så här om att Marklund kritat på för ytterligare en säsong i klubben.

– Jättekul att Linus vill fortsätta spela med oss. Vi delar båda ambitionen att ta oss till nästa nivå och tack vare den här förlängningen fortsätter vi skapa förutsättningar för att göra det. Det känns också viktigt med kontinuitet i klubben för utvecklingen skull, både för hans och lagets del, säger han.