Intresse från andra klubbar. Men Linus Marklund väljer att stanna i Team TG FF och har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt – en förlängning som sänder signaler till övriga truppen och till fotbolls-Umeå att han vill bygga något på sikt.

23-årige Linus Marklund kom till Team TG FF från Skellefteå FF inför säsongen 2016. Han har sedan dess etablerat sig som en nyckelspelare under Team TG:s tre division I-säsonger. Det har även i höst funnits intresse från andra klubbar för den offensivglade vänsterbacken Marklund – men han har valt att stanna i Team TG och har nu skrivit på ett nytt tvåårsavtal med klubben.

– Jag pratade ganska mycket med Carlstad United som kom trea i serien i år. Det var ju intressant rent fotbollsmässigt men jag vill stanna här. Jag har trivts väldigt bra de här tre åren i Team TG både med laget och föreningen. Vi har så mycket mer att ge än att komma tolva som vi blev i år, säger Marklund.

Team TG hade som bekant en sportsligt tuff säsong med skador men Linus Marklunds tvåårsförlängning sänder verkligen signaler om att han vill bygga något på sikt.

– Med rätt omständigheter kan vi absolut vara med i toppstriden redan nästa säsong. Det viktigaste är att vi får kontinuitet och att vi kan börja jobba med truppen i tid. Det känns kul att ha skrivit på ett tvåårskontrakt och att kunna jobba lite på längre sikt. Då behöver man inte känna att det ska hända den här säsongen och kan vara med och bygga något, säger den Rönnskärsfostrade vänsterbacken.

Team TG:s tränare och sportchef André Ghanbari är belåten över kontraktssigneringen:

– Vi är jättenöjda med att förlänga med Linus. Han har varit en viktig spelare under alla tre år i föreningen. Vi har skrivit ett längre avtal och det är något vi ser som viktigt, vi vill ha den kontinuiteten, säger Ghanbari som nu har sex spelare på kontrakt inför 2019.

– Vi hade en tuff säsong men trots detta har det generella snacket varit positivt redan direkt. Dialogen med spelare både från gruppen och utifrån har gått väldigt bra, säger Ghanbari som utlovar fler kontraktsförlängningar i december.

Klara spelare för 2019

Adam Chennoufi

Alhajie Drammeh

Joel Sihlberg

Johannes Nilsson

Linus Marklund

Vladimir Sudar