En ny back är på plats. Max Wolf-Watz.
– Det ska bli riktigt roligt att få spela med Team TG, säger ytterbacksförvärvet från Täfteå IK.

Max Wolf-Watz är 22 år och fick sin fotbollsfostran i Röbäcks IF innan han i junioråldern anslöt till Umeå FC:s akademiverksamhet. I fjol bytte han till Täfteå IK och fick uppleva en svängig säsong i division II.

– Personligen gick det riktigt bra. Det var en stimulerande miljö och jag kände att jag tog kliv. Laget gjorde en resa. Under 70 procent av säsongen hade vi kämpigt att ta poäng men sedan vände det helt i slutet och det var skönt att vi klarade kontraktet, säger Max.

Han var intresserad av spel i Team TG FF redan förra säsongen och tycker det känns bra att ha signerat för klubben nu.

– Jag känner mig riktigt laddad. Det låter som att en långsiktighet ska implementeras och det känns otroligt roligt att få vara del av det. Sedan hade jag Benji (Kinnunen Nassiri, tränare) i UFC Akademi för ett par år sedan så vi känner till varandra. Jag har en känsla för vilken typ av fotboll han vill spela och han är medveten om vilka styrkor jag har, säger Max.

Att det är lite si och så med fotbollsträningar nu på grund av coronarestriktionerna passar Max ganska bra.

– Vi kör mycket individuellt på gym och för mig är det ganska skönt. Jag har haft en del problem med baksida lår och det känns bra för mig att få bygga upp mig nu.

Tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri är mycket nöjd över att få in Max Wolf-Watz i truppen.

– Ja, jag har ju haft honom i UFC Akademi tidigare. Han är en modern ytterback eller wingback. Han har bra inspel och är väldigt löpstark, han har en fruktansvärt bra fysik, säger Benjamin.