En helt perfekt grundserie är över. Nu väntar ett tufft kvalspel. 
Rollspelaren Natalie McNeil är redo inför uppgiften. 
– Vi kommer att slita som djur för att fixa det här, säger hon. 

Ni kan redan storyn. TTG-damerna har haft lekstuga i årets division II-serie och vunnit samtliga matcher. Ofta med stor marginal dessutom. Med det i ryggen är det lätt att gå in i det stundande kvalspelet med gott självförtroende.

– Absolut. Vi har ett bra självförtroende men är fortfarande ödmjuka inför uppgiften. Det är det här vi tränat och spelat för hela säsongen och vi är beredda på att matcherna kommer bli mycket tuffare nu, säger forwarden Natalie McNeil.

Motståndet i den första kvalomgången står Klockarbergets BK för. Laget kommer ifrån Sundsvallsområdet och i ärlighetens namn är det få i TTG som har särskilt bra koll på vad som väntar.

– Det känns ganska skönt att inte veta så mycket om dem faktiskt. Då kan vi fokusera helt på vårt eget spel istället, menar McNeil.

I ett kval krävs ett tydligt framgångsrecept och McNeil har flera idéer på vad TTG måste utföra för att fixa avancemanget.

– Att vara noggrann blir det allra viktigaste för oss. Vi måste minimera misstagen och hålla nere ”dipparna” i matcherna. Alla passningar, mottagningar, skott och spelet framför de båda målen måste klaffa till 100 %. Det finns ingen i vårt lag som kommer säga efter matcherna att man inte gjorde allt i alla situationer för att vinna, säger hon.

Natalie McNeil inledde säsongen i IBK Dalen i SSL men valde under pågående säsong att skifta klubb till TTG. Hon har därmet gått ner två divisioner i seriesystemet, men att det skulle handla om en ”nedtrappning” vill hon ändå inte riktigt gå med på.

– Om man ser bara till divisionerna så har jag väl ”trappat ner”, men i övrigt känns det inte som det. Alla i laget är enormt seriösa och det är tydligt att laget och föreningen har höga ambitioner. Dessutom har jag utvecklat mitt offensiva spel och andra bitar jag velat bli bättre på i spelet, säger hon.

Klart är i alla fall att en spelare som McNeil kommer till sin rätt när matcherna blir tuffa, jämna och även lite griniga. Hon är en erkänd rollspelare som gillar det fysiska spelet och är värvad för att leverera i kvalet – vilket hon är medveten om.

– Jag älskar tuffa matcher och att spela när det gäller som mest. Jag blir nervös och ibland något övertaggad. Nu har jag ju lärt mig att tygla mitt temperament också, så övertändningen borde gå åt rätt håll. Jag hoppas att jag kan leverera i kvalet, man vill ju vara bäst när det gäller. Samtidigt har vi så många bra spelare som kan leverera, så det kommer inte att hänga på en enstaka spelare, säger hon.

På lördag drar det igång med hemmamatch klockan 13.00 på Umeå Energi Arena. McNeil hoppas på ett stort stöd från läktarplats och hon har ett löfte till alla som kommer för att stötta laget:

– Vi kommer göra allt. Vi är inte nöjda efter ett felfritt seriespel utan vi vill även vara felfria under kvalet. Vi kommer att slita som djur för att se till att det händer, säger hon.
SÅ SPELAS KVALET

Omgång 1:
Hemma mot Klockarbäcken lördag 12 mars 13.00.
Borta mot Klockarbäcken nästkommande helg.

Ev. omgång 2:
Spelas mot vinnaren i Hudik/Björkberg – Kalix och i den rundan börjar TTG på bortaplan:

Borta 26-27 mars

Hemma 2-3 april