Första matchen är nu avklarad. 
Resultatet? En hedersam förlust mot IBK Dalen. 
– Alltid surt att förlora men det känns som att vi är på väg i rätt riktning, säger han. 

FOTO: Barfotagraf

Team ThorenGruppen fick en smakstart då Natalie McNeil tryckte in 1-0 just efter att ha varit utvisad. McNeil som för övrigt var ett ständigt orosmoment för Dalen-försvaret med sin riviga spelstil.

– Tycker själv att det gick lite sådär. Var inte riktigt där i matchtempot och ville mycket mer än vad jag fick ut. Men jag känner att försäsongen gett resultat och nu ska bara resten av pusselbitarna på plats, säger hon.

Dalen kvitterade sedan till 1-1 innan lagkapten Susanna Norman tryckte in 2-1 just innan första paus – assisterad av nyförvärvet Melanie Callin som gjorde sin första match i den vita tröjan.

Andra perioden är dock något som TG kan slänga i soptunnan. Den inleds med utvisning och vips så gör Dalen 2-2. SSL-laget fortsätter sedan styra händelserna och går upp till ledning 5-2 på ett lite väl komfortabelt sätt. Ett resultat som sedan står sig hela vägen in i mål.

Redan i dag åkte sedan laget vidare mot fjällvärlden för teambuilding. Ett minst sagt viktigt ”event” för att få de nya namnen att trivas i gruppen.

– Det känns roligt! Niklas (Ekblom) håller ju hemligt om var vi riktigt ska men vi har fått lite olika ledtrådar om vad som gäller. Då jag inte riktigt är en friluftsmänniska så känner jag en viss oro för vad som komma skall men har fått det bekräftat att vi inte ska sova i tält i alla fall så det känns bra än så länge, skrattar McNeil.

Klicka här för att komma till matchens händelser.