En hemvändande mittback med elitettanmeriter. Team TG FF har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2021.
21-åriga Linnea Lindström är klar för spel.
– Hon kommer bli viktig i sin roll som pådrivare, säger sportchefen Patrik Sandström.

Linnea Lindström är fostrad i Gimonäs UIF och gick till Umeå IK när hon började fotbollsgymnasiet. Nu har hon hunnit bli 21 år och har provat på spel i elitettan i tre olika klubbar. 2018 gjorde hon sina första A-lagsmatcher för UIK, 2019 lånades hon ut till elitettanlaget Sundsvall på hösten (den våren var hon utlånad till Team TG) och den gångna säsongen spelade hon med Kvarnsveden i elitettan.

Så det är ett relativt erfaret nyförvärv som nu ansluter till Team TG FF.

– Det känns otroligt kul att börja i TG. Jag känner många av spelarna i laget och det känns som att komma hem. Team TG känns som ett bra steg för mig. Det är en klubb där jag kan få en lite större roll och det är en hållbar förening då det känns som att de har framtiden för sig, säger Linnea som är revanschsugen då hon inte kände att hon fick ut sin fulla potential i Kvarnsveden.

– Det började helt okej men under hösten fick jag inte spela lika mycket. Men det var en lärorik säsong, det var ju till exempel första gången jag flyttade från Umeå och fotbollsmässigt är jag nu oerhört revanschsugen, säger hon.

Sportchefen Patrik Sandström är väldigt nöjd över att ha lockat den 177 centimeter långa mittbacken till Team TG FF.

– Det känns otroligt bra. Linnea är en umetjej som är stor, reslig och fysisk och har en otroligt bra karaktär. Hon kommer att bli viktig i sin roll som pådrivare och bär ju också med sig sina erfarenheter från elitettan till oss, säger han.