Team TG fyller på truppen igen – med sex spelare från Umeå IK och en från QBIK. Team TG har nu 20 spelare klara inför säsongen.
– Det här är ju spelare som kommer att höja kvalitén i truppen, säger tränaren Jonas Wikström.

 

Redan i fjol gjorde Madeleine Norberg, Frida Jonsson, Jennifer Björnler och Elin Åkerman – tack vare samarbetsavtalet mellan Team TG och UIK – matcher med Team TG i division I. Nu är kvartetten klar för en övergång till TG, och det tillsammans med målvakten Tove Norin samt vänsterbacken och UIK-kamraten Maya Hulinder som är redo för spel igen efter ett skadefyllt 2019.

– Det känns verkligen jättekul och som en naturlig övergång. Jag spelade några matcher med TG i fjol och Jonas har ju varit i UIK tidigare så han har jag också koll på. Spelarna och ledarna tror verkligen på laget, det är tuffa och tajta träningar och alla strävar mot samma mål, säger Madeleine Norberg om sin övergång till Team TG.

Trots att hon är van miljön i Umeå IK är hon imponerad över nivån i Team TG – inte minst på fyspassen nu under försäsongen.

– Verkligen. Varje träning har varit hårdare än den tidigare och vi tränar på ett annat sätt än vad jag är van vid. Vi har mycket fokus på cykling och rodd i stället för bara löpning och upplägget känns jättebra. Attityden i truppen är också bra och Jonas eller Jörgen har varit på alla fyspass vilket visar på engagemang, säger Norberg.

Det är helt klart en meriterad sextett som nu ansluter till Team TG. Elin Åkerman har en säsong bakom sig i damallsvenskan (2018) och 2016-2017 smällde hon in hela 25 mål i elitettan. Madeleine Norberg har gjort över 40 matcher i elitettan för UIK, flicklandslagsmeriterade Maya Hulinder har spelat både damallsvenskt och i elitettan för UIK och Frida Jonsson och Jennifer Björnler har båda erfarenhet från elitettan och UIK:s framgångsrika F19-lag. Målvakten Tove Norin är precis tillbaka efter en elak fotskada som hållit henne borta från spel ända sedan hon värvades till UIK från Ljusdal 2018. 21-åringen har bland annat meriter från F17-landslaget sedan tidigare. Elina Olsson ansluter från QBIK.

– Det här är ju spelare som – tillsammans med den mixen vi har sedan tidigare – kommer att höja kvalitén. De är alla unga och utvecklingsbara. Det är spelare som vill bevisa sig, så det ska bli kul att se vad de kan åstadkomma i vår miljö och konkurrens, där alla kommer att få visa att de är värda sin plats, säger tränaren Jonas Wikström.

Här är Jonas Wikströms kommentar om de fem nyförvärven.

Elin Åkerman: ”Hon har ju erfarenhet från både damallsvenskan och elitettan och har visat att hon är målfarlig och vass i boxen. Det ska bli spännande att se vad hon kan göra hos oss”.

Elina Olsson: ”En ytterback/yttermittfältare med stor kapacitet löpmässigt, en fin spelförståelse och en bra högerfot. Har en bit kvar till matchformen efter en knäskada men kör med laget nu”

Frida Jonsson: ”En löpstark ytterspelare som har väldigt hög kvalité med sin högerfot och i inläggssituationer, något som vi kommer att vilja utnyttja”.

Jennifer Björnler: ”Hon har spelat mycket mittback i UIK men vi tänker oss att använda henne som innermittfältare. En fysiskt stark närkampsspelare som är löpstark och har en fin vänsterfot, både i det kortare och det längre spelet”.

Madeleine Norberg: ”Hon har ju faktiskt väldigt mycket rutin och har varit i UIK i många år. Hon är en drivande innermittfältare som alltid gör sitt bästa för laget. En positiv ledare som kommer att uppskattas”.

Maya Hulinder: ”Har visat vad hon kan i elitettan. En väldigt stabil spelare med bra spelsinne och en vänsterfot som är något extra. Hennes tillslag är föredömligt, både i det korta och långa spelet”.

Tove Norin: ”Hon har en bit kvar till matchform men signalerar nu att allt känns jättebra och hon kommer att bli ett bra tillskott. Det blir bra för Jasmin (Mannelqvist) att vi får två målvakter och Tove har också lite rutin trots att hon bara är 21”.

 

Här är Team TG:s trupp just nu

Amanda Westman

Cornelia Wiklund

Elin Ellman (Ny från Morön)

Elin Åkerman (Ny från Umeå IK)

Elina Olsson (Ny från QBIK)

Emelie Sjökvist

Emma Åström

Emmy Wretell

Eva Fors

Felicia Österlund

Frida Jonsson (Ny från Umeå IK)

Jasmin Mannelqvist

Jennifer Björnler (Ny från Umeå IK)

Karolina Rinnau-Widding

Madeleine Norberg (Ny från Umeå IK)

Maya Hulinder (Ny från Umeå IK)

Parva Zarassi (Ny från Morön)

Tilde Wikström

Tove Norin (Ny från Umeå IK)

Tyra Norman