Han gjorde ett inhopp för Mjällby i allsvenskan 2014 och startade nio matcher i superettan 2015. Efter fyra års collegestudier i USA är nu mittbacken Hampus Bergdahl klar för – Team TG FF i Umeå.

 

Kommer man från Blekinge ligger Umeå väldigt långt norrut. Men Hampus Bergdahls flickvän pluggar till jurist i Umeå och det förde den snart 25-årige mittbacken till Västerbotten. Efter ett samtal med hans tidigare ungdomstränare Daniel Doverlind, som tidigare varit tränare på olika nivåer i Umeå FC, fick Hampus kontakt med Team TG FF och nu har han skrivit på ett 1+1-årskontrakt.

– Jag vet inte jättemycket om Team TG sedan tidigare men det verkar vara skönt folk i laget, bra tränare och en bra entusiasm i laget. Jag har fått jobb som redovisningskonsult på Aspia och när det löste sig med den biten så var det bara att köra, säger Bergdahl.

Han har Aasarum som moderklubb men kom till Mjällby AIF i tonåren. Det blev ett inhopp i allsvenskan 2014 och nio matcher från start i superettan 2015 innan han 2016 lämnade för collegestudier och fotboll i USA. De senaste åren har han även spelat division II-fotboll för Aasarum när han varit hemma på lov från USA.
– Jag läste ekonomi i USA, två år i New York och två år i San Diego. Fotbollen var helt okej, fysisk och annorlunda så det känns skönt att komma tillbaka till lite mer strukturerat spel, säger Bergdahl som i ungdomen var på samma breddlandslagsläger (P95) som Linus Marklund i Team TG.

Hampus beskriver sig själv som en spelande back som läser spelet bra men som ändå är rätt fysisk. Tränaren och sportchefen André Ghanbari är väldigt nöjd över det meriterade förvärvet:

– Han har en jämn och hög nivå, är skicklig med boll, erfaren och pratar mycket. Jag tror han kan få en stor roll bland de yngre vi har i gruppen, säger Ghanbari som nu fått in tre nya mittbackar i truppen; Hampus Bergdahl, Adel Ziarat och Per Boltengård Blom.