Therese Kapstad har fått en ny tränarkollega. 25-årige Tobias Moberg kliver in som assisterande tränare i Team TG FF.

– När Team TG hörde av sig till mig så var det ett perfekt läge, säger Moberg.

Monica Svonni tackade för sig efter den gångna säsongen. Nu har Team TG FF hittat en ny assisterande tränare. Tobias Moberg pluggar till socionom i Umeå men har en gedigen fotbollsbakgrund där han bland annat hunnit med uppdrag i Hammarbys ungdomsorganisation, Landskrona Bois juniorverksamhet samt att han gått fotbollstränarprogrammet i Eslöv.

– Jag har jobbat mycket med individuell spelarutveckling. Nu blir det ett A-lag också och det känns som en rolig utmaning för mig personligen, säger Tobias Moberg som ser fram emot samarbetet med Therese Kapstad.

– Vi ska jobba som ett team och det känns som att vi redan hittat varandra kring spelsätt och hur vi ska bygga gruppen värderingsmässigt. Vi ska komplettera varandra. Jag har stor erfarenhet av de tekniska bitarna och drillaspelarna mycket på det. Jag har varnat spelarna lite att jag är en ganska tjatig person, säger Moberg med ett leende.

Therese Kapstad är nöjd över att ha fått Moberg som kollega.

– Vi har jättemycket att ta tag i och bygga på men  med hans erfarenheter från akademilag så kan han bli ett jättebra komplement till mig och vi kan stötta varandra, säger Kapstad.