Nystart för Team TG i division I. Då ansluter en vass duo från Morön BK i elitettan.

– Det här är två spelare som kan göra skillnad, säger tränaren Jonas Wikström om Parva Zarassi och Elin Ellman.

 

Kreativa mittfältaren Parva Zarassi lämnade i fjol Team TG för elitettannykomlingen Morön BK. Det blev 17 matcher i näst högsta serien för Zarassi som nu återvänder till Team TG.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka. Det är mycket som förändrats sedan sist, det känns jättespännande med ett helt nytt ledarteam och vi har ett spännande lag, säger Zarassi som hade en lärorik säsong i Morön.

– Jag hade en förhoppning att få spela och det lossnade ganska ordentligt under hösten. Det var kul att få chansen och visa upp mig och jag tycker ändå att jag klarade nivån på ett bra sätt. Men jag bodde i Umeå och pendlade till Skellefteå och det tog ganska mycket energi. Det kändes tufft att göra det ett år till och nu känns det kul att vara tillbaka i TG.

Offensiva kvicksilvret Elin Ellman har noterats för 77 matcher i elitettan under sin karriär. Hon gjorde många säsonger i Sunnanå SK men landade sedan i Morön via en kort sejour och en korsbandsskada i Växjö. Nu ansluter hon från Morön till Team TG.

– Jag pendlade i fjol från Umeå till Skellefteå så det känns skönt att kunna spela här i stället nu, Det känns som att TG har ett intressant lag och tränarna känns jättebra, säger civilekonomstudent Ellman som beskriver sig själv så här som spelare:

– Jag är ganska snabb och försöker utnyttja det. Sedan är jag en vinnarskalle som kämpar och sliter, jag spelar helst forward men har spelat mycket yttermittfältare också och trivs bra där med.

Team TG-tränaren Jonas Wikström är nöjd över det offensiva tillskott som Morönduon tillför.

– Parva är en spelare som ser offensiva lösningar som inte många ser och är en kreativ spelare som kan avgöra många matcher. Elin är en offensiv spelare som är en duktig bollmottagare men som också gärna vill komma i djupet. Jag tror hon kan vara en riktig boxspelare och nosa till sig målchanser, säger Wikström.