Damlaget fortsätter att stärka upp truppen inför årets säsong. Tre spelare födda 2000 ansluter ifrån Mariehem SK. Spelarna det rör sig om är tvillingarna Saga och Ellen Hägglund hemmahörande i Sävar,  samt även Alicia From ursprungligen ifrån Lycksele med Betsele IF som moderklubb.

När så Mariehem SK beslutade att ej delta i årets seriespel så resulterade detta i att ett gäng duktiga och ambitiösa tjejer hux och flux stod utan förening. Med vetskap om att truppen under föregående säsongen var tunn och skador återkommande var ett bekymmer. Ja, då var detta verkligen ”win win” scenario för ledarstaben med Therese Kapstad i spetsen att stärka upp gruppen.

Vi inleder ett tvillingpar ifrån Sävar, Saga och Ellen Hägglund som anslut till MSK under föregående säsong ifrån moderklubben Sävar IK. Saga som är en central mittfältare som även gärna huserar ute på kanterna. Tvillingsyrran Ellen är först och främst även hon en central mittfältare, hon säger så här om äventyret som nu fortsätter i Team TG FF. – Det känns jätte-kul och kul att vi håller ihop och resa fortsätter i Thoren, säger Ellen Hägglund.

Sedan så har vi en tjej nyss fyllda 18 år ifrån Lycksele och Betsele IF vid namn Alicia From. Alicia flyttade till Umeå för studier på dragonskolan och första klubbadress blev IFK Umeå, för att sedan under förra hösten byta till MSK. – Jag är en innermittfältare med en bra passningsfot, säger Alicia.

Vi önskar Alicia, Ellen & Sara värmt välkomna till oss och Team TG FF!

Kort spelarfakta:

Ellen Hägglund

Födelseår: 2000

Moderklubb: Sävar IK

Tröjnummer: 27

Position: Innermittfältare

 

Saga Hägglund

Födelseår: 2000

Moderklubb: Sävar IK

Tröjnummer: 28

Position: Innermittfältare

 

Alicia From

Födelseår: 2000

Moderklubb: Betsele IF (Lycksele)

Tröjnummer: 24

Position: Innermittfältare