Nu står det helt klart att Johannes Nilsson, 19, blir herrlagets andra nyförvärv för säsongen. 
– Det känns väldigt bra och det ska bli kul att prova spela högre upp, säger han.

VK har redan skrivit om nyförvärvet men alla detaljer har inte fallit på plats förrän nu. Johannes Nilsson ansluter från Kalix till Team TG FF.

– Det känns som ett bra lag att komma till för min utveckling. Jag har tyckt att det känts bra under provspelet och man märker att det är riktigt bra och roliga träningar med hög kvalitet på spelarna. Det här blir några steg upp för mig, säger Nilsson.

Han har trots sin ringa ålder på 19 tillhört Kalix A-lag i fyra år och spelat mestadels på mittfältet. Tidigare var han sittande mittfältare men den senaste säsongen spelade han som släpande anfallare och gjorde tio mål på 16 matcher. Ett facit som också gjort honom nominerad som en av tre i kampen om Norrbottens bästa spelare den gångna säsongen.

– Mitt driv med bollen och mitt skott är väl mina främsta styrkor som spelare. Men nu hoppas jag kunna utveckla alla övriga bitar i mitt spel. Jag är heller inte låst till att bara konkurrera som offensiv mittfältare utan kan spela på fler positioner än så på mitten, säger han.

Johannes har signat på ett tvåårskontrakt och kommer i samma veva starta en utbildning på Umeå Universitet.

– Det känns optimalt för mig att få kombinera studierna med att spela för Team TG och jag ser verkligen fram emot det här, säger han.

Sportchefen André Ghanbari är mycket nöjd över Nilssons signatur.

– Den här värvningen är helt i linje med hur vi vill arbeta då vi försöker ha bra koll på unga, talangfulla spelare i regionen. Johannes har redan nu ett par egenskaper som är starka även på den här nivån och han har visat det under tiden som han har tränat med oss. Vår träningsmiljö har tagit stora kliv de senaste åren och vi tror att Johannes kan få en väldigt positiv utveckling i hos oss . Fortsätter vi utveckla spelare så kommer det skicka tydliga signaler till de unga spelare som finns i stan och närområdet, fastslår Ghanbari.