Han har jobbat som ishockeyagent i elva år. Nu är Niklas Granberg klar som ny sportchef för Team TG FF.
– Det känns stimulerande. Jag gillar den satsning som Team TG gör och ser fram emot att kunna bidra, säger han.

Niklas Granberg, 39, är född och uppvuxen i Umeå och spelade själv fotboll och ishockey fram till tonåren. Efter att ha läst bland annat fastighetsmäklare och ledarskapskurser på universitet började han att jobba som ishockeyagent i början av 10-talet.
– Det var en riktig resa. Jag har ju spelat hockey och fotboll själv och varit intresserad av sporten och businessen bakom sporten och åkte ner till Stockholm och tog agentlicensen för att arbete. Det var ganska tufft i början men efter några år var jag etablerad och kunde jobba med dom bästa svenska spelarna även på NHL nivå.
Men även om han jobbat med ishockey i över tio år har han alltid tyckt att fotboll varit minst lika intressant som ishockey. Han klev in i Umeå FC:s styrelse i ifjol, ett uppdrag han nu avslutat.
– Det ska det bli kul att jobba med fotboll och dels ska det, efter mina år som agent, bli kul att få jobba på andra sidan för en klubb. Tiden i UFC:s styrelse har gett mig en liten insikt i hur herrfotbollen ser ut i Umeå i dag och vad som krävs för att bedriva verksamhet på den här nivån, säger han.
Team TG FF går en spännande säsong till mötes där damlaget är nykomling i Elitettan och där herrlaget tagit klivet upp till Ettan Norra igen. För Niklas Granberg blir det in i elden direkt för att börja jobba med kommande säsongs trupper.
– Jag håller på att sätta mig in i allt just nu och det känns intressant med en förening som har medvind både på dam- och herrsidan. Initialt kommer det att handla om att säkra upp trupperna och ta vid efter det förberedande arbete som Tomas Hugosson Wallgren gjort. Team TG har byggt sina framgångar de senaste säsongerna på mestadels lokala spelare i sina trupper och det är något jag verkligen tilltalas av, det finns många bra fotbollsspelare på olika nivåer runt om i Umeå säger Niklas och fortsätter.
– Vi har inte den största budgeten i fotbolls-Sverige men vi har bra förutsättningar och kan erbjuda en bra och utvecklande verksamhet både på dam- och herrsidan, vilket inte minst fjolårets framgångar visar. Trupp-bygget kommer givetvis ske i dialog med tränarna men jag ser gärna lokala spelare som har ett driv och en vilja att utvecklas, sedan stänger vi inte dörren för bra spelare, oavsett var de kommer ifrån, säger Niklas.
Team TG:s klubbchef Tomas Hugosson Wallgren om den nye sportchefen:
– Det känns väldigt skönt att vi gjort klart med Niklas. Rekryteringen har dragit ut på tiden men vårt främsta fokus har varit att hitta rätt, inte stressa fram en lösning. Niklas har gått en annan väg än den traditionella men han har en spännande och gedigen erfarenhet från idrotten utifrån sitt agentperspektiv. Det kombinerat med hans genuina fotbollsintresse gör att vi ser Niklas som en utmärkt värvning för oss, det känns riktigt bra att få in honom i vår verksamhet, säger Tomas Hugosson Wallgren.