Sju säsonger i division II. Nu tar 28-årige Niklas Haglund klivet upp till Ettan Norra. Försvararen har skrivit på ett ettårskontrakt med Team TG FF.
– Det känns väldigt kul. Det är en ambitiös spelargrupp och en driven tränare, säger Niklas. 

Niklas Haglund är fostrad i Kubikenborgs IF och har tagit den långa vägen till Sveriges tredje högsta serie. Efter några år i Kubikenborgs A-lag division II-debuterade han med Ånge 2015 och följde upp det med tre säsonger med Härnösand innan flyttlasset gick till Umeå.
– Jag har väl alltid haft ambitioner men jag var aldrig i Giffarna i något stadie eller med i något distriktslag men när jag närmade seniorfotbollen var målet att få spela i Kubikenborgs A-lag i trean. När jag väl tog mig dit så blev det roligare och roligare och jag ville prova nya nivåer för att se vad jag hade i mig, berättar Niklas.

Väl i Umeå gjorde han först tre säsonger i IFK Umeå i division II innan han i fjol gick över till Täfteå IK.

Efter säsongen hörde han själv av sig till Team TG FF för att höra om han fick provträna – vilket nu mynnat ut i ett ettårskontrakt.
– Jag har ju varit i Umeå i några år, varit intresserad av lokalfotbollen och kikat på lagen högre upp, Team TG och UFC. När vi mötte TG i fjol kände jag att de var på en annan nivå även om vi var i samma division. Så det som främst lockat mig är att få känna en lite mer driven miljö och även en större konkurrenssituation där jag verkligen får kämpa för att hänga med.

Niklas Haglund är försvarsspelare med defensiven som specialitet.
– Prioritet är att försvara det egna målet i första hand, försöka kommunicera för att skapa en trygg defensiv och offensivt försöker jag hålla det ganska enkelt och förse mer offensiva spelare med bollen. Sedan hoppas jag kunna utveckla den biten nu med spelidén där vi ska försöka vara spelförande.

Vad har du för målsättning med säsongen?
– Jag har inga särskilda resultatmål utan det handlar mer att som individ och som lag bli lite bättre vecka för vecka. Jag vill också hjälpa gruppen att skapa en god miljö att utvecklas i samt göra en bra säsong över tid, säger Niklas som civilt arbetar som ekonom.

Huvudtränaren Niklas Wenderyd kommenterar värvningen av Niklas Haglund så här:
– Det är en spännande personlighet som vid 28 års ålder söker sig till oss för en bättre träningsmiljö. Det visar på en jäkla hunger att utvecklas. Som spelare är han en positionssäker, stabil mittback med bra fysik och ledaregenskaper. Han är alltid glad, ambitiös och med sina 28 år blir han lite av en lagpappa också.