Team TG FF:s herrar har gjort klart med en ny huvudtränare. Niklas Wenderyd har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det känns spännande, roligt och förväntansfullt, säger Niklas.

Niklas Wenderyd, som är född 1991 och kommer från Ubbhult utanför Göteborg, representerade en mängd klubbar som spelare. Han spelade bland annat division I-fotboll med Tvååkers IF, spenderade ett halvår i spanska Real Balompedica Linense och har även spelat i Norge, som högst med HamKam i näst högsta serien.

Spelarkarriären tog dock slut på grund av en knäskada han ådrog sig i division II-laget Ytterhogdal 2018. I augusti 2019 tog han över Ljusdals IF:s herrlag i division VI och förde laget till serieseger i sexan och femman och en andraplats i fyran i år.

Nu väntar ett rejält kliv uppåt i karriären då han skrivit på ett tvåårskontrakt med Team TG FF.

– Det är ett stort steg men jag har varit på den här nivån själv som spelare och vet vad division I handlar om. Jag brinner för utveckling, det är grunden till allt för mig och jag gillar att jobba med människor. Mår du bra så presterar du bra och jag vill få spelare att vara trygga i den miljön vi erbjuder. Jag är ärlig, ambitiös och hårt arbetande och vill bemöta spelare som jag själv hade velat bli bemött, säger Niklas.

Han brinner verkligen för fotboll och visste tidigt att han ville satsa på tränarrollen efter spelarkarriären.

– Jag är en fotbollsman. Jag gick Uefa A-kursen redan när jag var 22 år så målet var alltid att bli tränare. När jag var spelare så gjorde jag allt för att nå så långt som möjligt och det är samma nu som tränare. När jag tränade Ljusdal så tränade vi sex dagar i veckan och jag pendlade 18 mil per dag från Ytterhogdal till träningarna i Ljusdal. Jag brinner för fotboll och är beredd att lägga ner det jobb som krävs.

Niklas spelade i många klubbar under spelarkarriären men det var särskilt en som färgade honom i hans fotbollsfilosofi – Follo FK i norska division I.
– Jag har en besatthet av att ha bollen och mycket av det jag står för i mitt ledarskap fanns i Follo. Klubben hade en tydlig vision om att erbjuda Norges bästa utvecklingsmiljö, oavsett vilken nivå de var på. I Follo fanns en miljö som byggde på utveckling och man skulle alltid vara konstruktiv och kreativ med bollen. Det gjorde inget om det blev tokigt några gånger, utan fokus var på att du skulle utvecklas och lära dig.

Vad har du fått för intryck av Team TG FF?
– Ett väldigt bra intryck. Det känns som en proffsig och spännande förening och jag står för mycket av det som föreningen står för, säger Niklas.

Vad har du för mål med säsongen med Team TG?
– Vi är nykomlingar i division I så den ödmjuka målsättningen är att hänga kvar. Sedan går man alltid ut för att vinna varje match och det finns en massa andra målsättningar som att utvecklas och så vidare, men det primära är att klara nytt kontrakt, säger Niklas vars sambo bor i Umeå och pluggar till läkare.

Team TG:s klubbchef Tomas Hugosson Wallgren om rekryteringen av Niklas Wenderyd:
– Det känns otroligt bra. Niklas är driven, ambitiös och utvecklingsorienterad. Vi vill vara en förening som erbjuder en miljö där man kan växa både som spelare och ledare och Niklas passar perfekt in hos oss. Vi ser fram emot att få börja jobba med honom, säger han.