Team ThorenGruppen SK har gjort sitt andra nyförvärv.
Denna gång en talangfull målvakt i form av Amie Nilsson från RIG Umeå IBF.
– Det känns jätteskönt. Det kommer bli ett spännande äventyr, säger hon.

Amie Nilsson – ursprungligen från Hofors – var liksom många andra nyexaminerade RIG-elever ett hett villebråd för SSL-klubbar. Men valet föll ändå på Team ThorenGruppen i Allsvenskan.

– Det känns som rätt beslut. Jätteskönt att vara klar för TTG och jag ser fram emot ett spännande äventyr. Jag tror att våra chanser i Allsvenskan är stora, alla i laget känns väldigt ambitiösa och drömmen är att få kvala till SSL, säger hon.

Nilsson har trots sin ringa ålder en mogen spelstil som även är kryddad med ett fint utkast.

– Jag pratar mycket med mina medspelare och gillar att sätta igång snabba kontringar, sedan hoppas jag att kan sprida ett lugn i försvaret med mitt sätt att spela, säger Nilsson, som är tacksam för sin tid på Riksinnebandygymnasiet:

– Det känns såklart vemodigt att lämna RIG eftersom det varit en stor del av mitt liv i tre fantastiska år. Men samtidigt känns det väldigt spännande att lämna tryggheten och testa på någonting nytt, säger hon.

Sportchef Niklas Ekblom är mycket belåten över denna förstärkning.

– Amie är en otroligt duktig och lovande målvakt. Hon är ödmjuk och ambitiös och kommer att passa perfekt i vår grupp. Att hon väljer att spela med oss framför SSL-klubbar känns verkligen roligt, säger han.