Försäsongen är bara i sin linda. Men redan nu kan vi slå fast en sak. Team TG-damerna kommer bli vältränade även i år. Meriterade duon Pernilla Nordlund och Stefan Öhman fortsätter som fystränare för laget.

Björklövenprofilen Stefan Öhman kom in som fystränare för Team TG-damerna redan under säsongen 2019. I fjol tog han och kollegan Pernilla Nordlund, vilken som bekant har fotbollsmeriter från såväl Umeå IK som Finlands A-landslag, över ansvaret från start.

Nu står det klart att firma Öhman/Nordlund kör vidare som fystränare för de hårdsatsande Team TG-damerna även 2021.

– Det känns superkul. Upplägget gav bra resultat i fjol och det är lättare att väla upp och ta nästa kliv när gruppen kommit in i det. Jag gillar att man bygger vidare med gruppen man har och att kärnan är kvar. Det är otroligt viktigt med kontinuitet för att få framgång över tid, både vad gäller fysträningen och spelidé, säger Stefan Öhman som gillar drivet i damtruppen.

– Ja, det är många som siktar framåt och uppåt och verkligen vill bli bättre. En grundförutsättning för att det ska bli bra är att man driver på och pushar varandra, samtidigt som man har roligt och skrattar lite.

Sportchefen Patrik Sandström är väldigt nöjd över att fystränarduon är intakt inför 2021.

– Ja, båda två är väldigt omtyckta av truppen. Det är två fantastiska människor som är bra på att inspirera och driva på fysträningen och göra den både jobbig och rolig, säger sportchef Sandström och fortsätter:

– Vi vill erbjuda en utvecklande träningsmiljö där hårt arbete lönar sig. Ett bra fotbollslag måste orka springa i 90 minuter plus tillägg och en viktig grund i det är så klart ett bra fysträningsupplägg. Vi tog rejäla steg som grupp i fysen förra året och jag tror vi kommer att se ännu mer resultat i år.