Team ThorenGruppen SK har i dag kontrakterat Norges största talang i form av Marius Pedersen.
Marius är född -99 och kommer närmast från Oslo-klubben Sveiva.
– Det känns riktigt kul att få komma till ”Thoren” och testa på spel i SSL, säger han.

Han debuterade i Norges A-landslag redan som 16-åring och har totalt gjort 19 A-landskamper trots sin ringa ålder. Men det var under årets U19-VM i Växjö som innebandyvärlden fick upp ögonen för Marius Pedersen och hans publikfriande spel på innebandyplanen. Många svenska SSL-klubbar har sedan den framfarten velat ha hans signatur på papper. Valet föll på Team ThorenGruppen SK.

– Jag besökte Umeå för någon vecka sedan och fick ett väldigt gott intryck av klubben och staden. Jag visste egentligen ingenting om varken klubben eller staden men alla tog hand om mig på ett bra sätt och jag åkte hem med en väldigt bra känsla. Nu känns det väldigt roligt att allt är klart, säger Pedersen.

Pedersen spelar högerforward och beskriver sig själv så här:

– Jag är en snabb och teknisk spelare med bra blick för spelet, där har du mig som spelare, säger han.

Steget till SSL är givetvis stort vilket han är fullt medveten om.

– Jag är redo att kämpa för att försöka ta en plats. Att spela i SSL är något jag drömt om i flera år, säger Pedersen.

En hjälpande faktor är att TTG redan har landsmannen Andreas Falkeid i laget.

– Han känner jag sedan innan. Känner även Olav som ska spela i Umeå City. Sedan finns ju Ketil Kronberg i staden och han får nog bli min andra pappa, skrattar han.

Sportchef Janne Lundquist är mycket belåten över att ha fått Pedersens signatur.

– Detta är en fjäder i hatten för oss med tanke på hur många som varit ute efter honom. Vi vill verkligen ge han chansen att visa vad han går för samtidigt som vi inte vill sätta för stor press på honom med tanke på hans unga ålder. Vi är väldigt tacksamma för ett gott samarbete med Sveiva och deras sportchef Jenny Johansen – hon har varit fantastiskt bra att ha och göra med. Det här känns som en supervärvning för oss, konstaterar Lundquist.