Han har tidigare gjort två lyckade inhopp i Team TG på lån. Nu är Sebastian Lundbäck klar för Team TG på riktigt.
– Jag har en bra känsla av föreningen och det känns naturligt att komma hit, säger ”Batti”. 

Sebastian Lundbäck har under de två senaste höstsäsongerna lånats in från Allsvenska Östersunds FK. Till den kommande säsongen gick hans kontrakt med ÖFK ut och nu har Team TG lyckats knyta till sig Lundbäcks tjänster i ett år framöver.

– Jag har ju varit här i två höstar tidigare och har fått en bra känsla av föreningen. Det är en klubb som vill framåt och jag vill vara med och bidra på den resan, säger han.

Lundbäck har spelat både mittfältare och ytterback under sina tidigare sejourer i Team TG.

– Nu är tanken att jag ska spela mittfältare. Min ambition är att hjälpa laget att vara ett topplag i division I, säger han.

I och med denna värvning tätnar också konkurrensen rejält på mittfältet och det börjar se riktigt bra ut på papperet sett till den lagdelen.

– Konkurrens är enbart positivt. Alla vill spela och hamnar du på bänken en match så kommer du göra allt för att vara tillbaka till nästa. Konkurrensen höjer nivån på allt vi gör, säger ”Batti”.

Han tycker också att det känns skönt att vara med från start och inte hoppa in mitt under säsong.

– Det känns bra att få vara med på försäsongen och få vara med hela vägen och förhoppningsvis spela så mycket matcher som möjligt under säsongen, säger han.

I laget finns också storebrorsan Jonathan sedan tidigare.

– Det känns bra. Vi kommer bra överens och vi båda lär oss av varandra och vet hur vi fungerar. Jag lovar att lugna ner honom när han blir lite för het, säger ”Batti” som spår en lyckad säsong som kommer:

– Vi alla har en ambition att spela en bra passningsfotboll. Alla är på samma spår och alla är lika målmedvetna. Jag tror det kommer bli en bra säsong, säger han.

Sportchefen André Ghanbari säger så här om det senaste tillskottet:

– Det känns jättebra att få in honom i vårt lagbygge. ”Batti” är en del av gruppen sedan innan och behöver på så sätt ingen inkörningsperiod. Det är en spelare jag har bra koll på och vi vet vad vi får av denna värvning. Han har varit med på två fina höstsäsonger och nu ser vi fram emot vad han kan bidra med direkt från start. Värvningen stärker vår grupp både på och utanför planen, säger Ghanbari.