En kliver av. En annan kliver på. Niklas Ekblom är ny huvudtränare i damlaget.
– Jag känner mig enormt motiverad, säger han. 

Bakgrunden till omkastningen i ledarstaben är tydlig. Den tidigare huvudtränaren Johan Åhlén slutar av personliga skäl.

– Jag hade självklart velat att Johan skulle köra hela säsongen, men samtidigt har jag full respekt för hans beslut, fastslår Niklas Ekblom som alltså nu får kombinera sportchefsrollen med att vara tränare.

– På sätt och vis ingen jättestor omställning för mig då jag varit på nästan alla träningar och matcher. Nu känner jag mig enormt motiverad och sugen på att ta tag i det här och ge tjejerna den uppmärksamhet och energi som de förtjänar, säger han.

Hittills har säsongen varit lite blandad för damlaget som både fått vinna tighta matcher och sett sig besegrade med uddamålet vid ett par tillfällen.

– Säsongen har hittills varit speciell. Vi har haft väldigt mycket problem med skador och sjukdomar och därmed haft svårt att få ihop vettiga träningar. Det har i sin tur gjort att vi gått ned oss i tempo och fys, vilket har synts tydligt på matcherna, säger Ekblom, som dock har en plan i sikte:

–  Vi har gjort en del förändringar i vårt träningsupplägg och även lyft upp ungdomsspelare vilket kommer att göra att vi är fullt manskap på träningarna framöver. Man ska även komma ihåg att vi mött tufft motstånd – det är riktigt bra lag som spelar i Allsvenskan i år. Det finns inga enkla motståndare. Mitt mål nu är att höja intensiteten och kvalitén på det vi gör vilket jag tror kommer att göra stor skillnad de närmaste veckorna, säger han.