I söndags tog säsongen slut. Nu har Team TG FF:s herrar klart med ny huvudtränare. Benjamin Kinnunen Nassiri tar klivet upp och blir huvudansvarig.
– Det känns bra att i ett så här tidigt skede sända en så här viktig signal till fotbolls-Umeå om våra ambitioner, säger sportchefen Patrik Sandström.

Benjamin Kinnunen Nassiri, 32, har varit assisterande tränare i Team TG FF i fyra säsonger. Nu får han alltså chansen att ta över huvudansvaret efter att André Ghanbari lämnat sin post.

– Det känns väldigt kul och som en rolig utmaning. Jag har tackat nej till en del fina möjligheter för att stanna här. Vi åkte ur division I och detta känns som ett bra steg för mig att testa när vi ändå ska starta något nytt i division II.

Benjamin har gått klart den näst högsta tränarutbildningen, UEFA A, och ser fram emot att få implementera sina idéer på Team TG FF. Han förklarar att laget kommer att vara lite mer offensivt inriktat än tidigare.

– Vi ska vara betydligt mer framåtlutade och ha ett mer aggressivt press-spel.  Motståndarna ska inte få en lugn stund. Jag vill att vi ska vara lite mer direkta i anfallsspelet också, inte att vi ska slå långbollar men att det ska gå lite fortare, att vi ska löpa mer i djupled och ta mer ytor framåt, säger den nye huvudtränaren som i division II ser goda möjligheter att bygga en ny identitet för laget.

Han säger också att det kommer att bli en hög kravbild nästa säsong.

– Det vore bara fånigt att säga att vi vill etablera oss i tvåan, vår målsättning är att vinna serien och studsa tillbaka direkt. Sättet som jag vill spela på kräver oerhört mycket rent fysiskt av spelarna. Så jag vill ha spelare med attityd och hängivenhet som är beredda att lägga ner det hårda jobbet. Ska man bli ett vinnande lag så krävs mycket av spelarna, säger den nye huvudtränaren.

Sportchefen Patrik Sandström är nöjd över att ha fått Benjamin Kinnunen Nassiri som huvudtränare. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Det känns jättespännande med Benjamin. Han har ett bra driv, en vinnarmentalitet och förespråkar en offensiv och fartfylld fotboll. Det känns bra att i ett så här tidigt skede sända en så viktig signal till fotbolls-Umeå om våra ambitioner, säger sportchefen.