Han har mycket rutin trots sin ålder. Nu byter Gustaf Halvardsson division I-lag – från Nyköpings BIS till Team TG FF.

– Det kändes som ett självklart val, säger Halvardsson.

 

Gustaf Halvardsson är fostrad i ”Bissarna” i Nyköping. Efter en gymnasietid i klassiska Åtvidabergs FF blev det två säsonger och totalt 25 matcher med Nyköpings A-lag i division I. Nu tar den snart 22-årige Halvardsson steget till seriekonkurrenten Team TG FF på ett tvåårskontrakt.

– Jag har fått ett jättebra intryck av André, ledarstaben och klubben som helhet. När jag väl kom hit och hälsade på så kändes det som ett självklart val, säger Halvardsson som med sina 198 centimeter verkligen har längden för att vara målvakt, men han gillar även att använda fötterna i spelet.

– Jag är en målvakt som hörs i 90 minuter och som försöker styra mina lag bakifrån. Jag gillar att komma ut i luften och vara involverad i spelet med fötterna. Jag har jobbat jättemycket med spelet med fötterna, det är en del av fotbollen i dag, säger Nyköpingsprodukten som för övrigt fått se flera  lagkamrater från Nyköpings BIS, inklusive tränaren Brian Clarhut, ansluta till Umeå FC inför 2020.

Team TG:s tränare och sportchef, André Ghanbari, kommenterar målvaktsförvärvet Halvardsson så här:

– En målvakt med stor potential. Han har hunnit vara med om en del även fast han är ung och har ju redan visat vad han kan på den här nivån. Han har gjort bra träningar med oss och är också väldigt trygg med bollen med båda fötterna.