Team TG FF har signerat en ny målvaktstränare till herrlaget. Närmare bestämt 27-åringen John Carlsson. 
– Det känns som jag står inför en väldigt rolig och intressant utmaning, säger han. 

För John Carlsson har målvaktsrollen alltid funnits närvarande. Han är son till den Magnus Carlsson – f.d. Allsvensk målvaktstränare för Oddevold och Ljungskile.

– Jag har stått i mål i hela mitt liv egentligen och det har alltid varit väldigt naturligt för mig, konstaterar han.

Men den egna spelarkarriären lades ner relativt tidigt för att satsa på jobbkarriären istället.

– Jag blev erbjuden ett kontrakt i division I men tackade nej. Har även gjort någon enstaka träning med Ljungskile i Superettan. Efter att jag satsat på jobbet har jag spelat i lägre serier fram tills för två år sedan. Nu har jag egentligen gått och väntat på möjligheten att ta en roll som målvaktstränare, säger Carlsson.

Originalplanen var att bli målvaktstränare i Oddevolds juniorlag men efter att ha kommit in på IVP-programmet i Umeå fick han planera om.

– Väl i Umeå kom jag i kontakt med GUIF och det är på den vägen som jag sedan hamnade i Team TG. Satt på en lunch med Alex (Kinnunen-Nassiri – spelare i GUIF) och kom in på ämnet att TG saknade målvaktstränare. Därefter skrev han till sin bror Benjamin (ass. tränare Team TG) och sedan gick allt väldigt fort. Men det känns bra att vara på plats, säger han.

Carlsson kommer därmed att köra dubbelt i både GUIF och Team TG och han var med på trippen till Gävle den gångna helgen.

– För min del var det en väldigt viktig resa då jag bara hade kört två, tre pass innan. Det blir något helt annat att få umgås även utanför planen och det var viktigt att komma in i gänget och ledarstaben. Kul också att köra träningar på stor plan och kunna köra lite bättre övningar, säger han.

Det målvaktspar han ska förfoga över i Team TG innehåller en rutinerad herre i Vladimir Sudar och en ”coming man” i Felix Forsgren.

– Tycker att jag fått väldigt bra gehör från dem. Har sagt att vi gör detta tillsammans och att vi ska ha ett prestigelöst arbetssätt med högt i tak. Som målvaktsduo är dessa två intressanta eftersom de är i olika skeden av karriären. De är också väldigt olika som målvakter. Jag hoppas och tror att de kan lära mycket av varandra, säger Carlsson.

Kontraktet är skrivet på ett år till att börja med och Carlsson ser fram emot vad året kan erbjuda.

– Många säger att ”jag vill komma så långt som möjligt”. Jag ser det mer som att jag vill träna så bra målvakter som möjligt – det sätter också press på mig själv att göra ett bra jobb och på så sätt skapa bra målvakter, säger han.

Sportchefen André Ghanbari är nöjd över att ha fått in John Carlsson i sin ledarstab.

– Det är en kille som verkligen brinner för målvakter och sin roll som målvaktstränare. Han har en hög ambitionsnivå som matchar den ambitionsnivå vi vill ha i föreningen. Jag tror på arbetsklimatet som John vill skapa med målvakter och det känns mycket bra att han kommer att köra med oss, säger han.