Nathalie Jakobsson har fått en ny roll i damlaget. I väntan på comeback har hon klivit in i ledarstaben runt damlaget.
– Testade på det hela lite ifjol också men nu är det mer uttalat. Känslan är bra så här långt, säger hon. 

Nathalie Jakobsson värvades till TTG från Iksu inför den förra säsongen. Men skadebekymmer höll henne tyvärr borta under i princip hela säsongen. Nu har hon genomgått en operation för att få bukt på problemet.

– Det är en lång historia. Jag har haft skadebekymmer med en baksida sedan hösten 2015. Det har varit många olika vändor med rehab och olika teorier om vad det skulle kunna vara. Framförallt har det varit extremt frustrerande. Till slut pekade väl allt på att det var ett så kallat ”Chronic hamstring syndrome”. Nu i augusti var jag på visit i Finland och opererade bort ärrvävnad och ”fixade” lite i baksidan. Allt har gått bra och hittills känns det som att det är borta, säger hon hoppfullt.

Under skadefrånvaron ifjol testade hon på att hjälpa till i båset – något som uppskattades av både spelare och ledarkollegor. Inför den här säsongen har hon nu mer ”officiellt” blivit assisterande tränare till Helena Yngvesson.

– Det känns bra och det är mer ”officiellt” nu, säger hon och fortsätter:

– Det finns stora skillnader i rollen som spelare och ledare. Saker jag inte tänkte på som spelare utan mer tog för givet. I ett lag är det trots allt 20 spelare att ta hänsyn till. Jag kan erkänna att jag inte alltid tänkte på det som spelare. Det krävs mycket tid och engagemang från tränarhåll, säger hon.

Förhoppningen är ändå – såklart – att få göra comeback som spelare.

– Det finns en prognos för när jag ska vara tillbaka och som det ser ut nu tror de att jag kan börja träna i slutet av november. Men jag kommer inte att stressa. Mitt största fokus nu är att kunna leva/röra på mig normalt. Det kan också bli så att jag flyttar i januari för att slutföra mina studier, så vi får se om jag hinner med någon comeback eller ej, säger hon.

Inledningen av säsongen tycker hon har varit helt okej för laget.

– Det har varit lite upp och ner vilket inte är konstigt i början på en säsong. Tränarlösningen blev klar relativt sent och det påverkar såklart lite. Men det känns som vi är starka och blir bättre och bättre för varje dag. Jag är helt klart nöjd och ser positivt på säsongen vi har framför oss, säger hon.

Om det blir någon fullfjädrad tränarkarriär i framtiden låter hon vara osagt.

– Hmm… Jag kan inte svara på det just nu för jag vet varken vart jag kommer bo eller vad jag kommer syssla med i framtiden. Vi får helt enkelt se vad som händer, konstaterar hon.