Han hade kontraktsförslag från Norge och det fanns intresse från högre divisioner. Men Linus Sahlin stannar i Team TG FF en säsong till.
– En bra nyhet för hela laget. Det är inte bara en bra spelare utan även en riktigt bra person i gruppen, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

Linus Sahlin kom till Team TG FF från allsvenska Gif Sundsvall inför fjolårssäsongen. Den 21-årige backen blev en viktig pusselbit i André Ghanbaris lagbygge och spelade 26 av 30 matcher. Efter säsongen provtränade Sahlin med superettanlaget Dalkurd och norska Levanger – men nu har han skrivit på ett nytt ettårskontrakt med TTG.

– Skönt att få det ur världen så man slipper tänka. Huvudet brukar gå i 200 när det är silly season och man har kontakt både åt höger och vänster. Det är skönt att nu kunna fokusera på det jag ska göra.

På tal om vänster och västerut, hur var provspelet i Norge?

– Det var jättebra. Deras tränare Magnus Powell har lite kopplingar till Sundsvall och jag fick ett bra intryck av honom, klubben var bra och jag fick ett kontraktsförslag men det känns bättre att stanna i Sverige och Team TG just nu, säger Sahlin.

Tidigare i veckan gjorde Team TG klart med mittfältaren Erik Granat från Gif Sundsvall – ett nyförvärv som Linus Sahlin har minst sagt bra koll på.

– Ja, Erik är en av mina bästa kompisar och det känns kul att ha fått in honom i laget. Stämningen i gruppen är bra och alla nyförvärv bidrar med energi och bra stämning, säger Sahlin.

2018 blev en prövning för Team TG – nu blickar laget framåt. Då både Västerås SK och Syrianska tog klivet upp till superettan i fjol så tror Linus Sahlin på en öppnare toppstrid i norrettan i år.

– Just nu ser man inget givet topplag utan det är ganska jämnt. Slipper vi folk som flyttar hem mitt i säsongen och om skadelistan håller sig på en bra nivå så  tror jag vi kan vara med och kriga topp fem, säger Linus Sahlin.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari är belåten över att den lovande mittbacken bestämt sig för att förlänga kontraktet.

– Det är en viktig förlängning för oss. Han har varit hos oss ett år nu och kommer därför börja det här året på helt andra förutsättningar än i fjol, då han också kom in rätt sent. Det är stimulerande att få bidra till hans fortsatta utveckling då det är en spelare som har potentialen att bli riktigt duktig. Det  är även en bra nyhet för hela laget då det inte bara är en bra spelare utan även en riktigt bra person i gruppen.

Klara spelare 2019

Adam Chennoufi
Alhajie Drammeh
Erik Granat
Joel Sihlberg
Johannes Nilsson
Jonathan Jonson

Linus Marklund
Linus Sahlin
Mattias Lidberg
Patrik Broman
Vladimir Sudar