Nyckelspelaren Linus Marklund blir spelare nummer 16 att ge klartecken för nästa säsong. 
Han har precis skrivit på ett nytt kontrakt – trots locktoner från andra klubbar.
– Skönt att allt är löst. Jag tror att det här jag utvecklas bäst, säger han.

Linus Marklund var verkligen en av säsongens stora utropstecken då han från sin ytterbacksposition stod för ett stabilt försvarsspel kombinerat med ett frejdigt anfallsspel. Hans framfart på kanten gjorde också att andra klubbar runt om fick upp ögonen för honom.
Inte undra på att den forne vänsterbacken André Ghanbari är glad över att få behålla Linus.

– Linus stod ut i år! Han nådde höga höjder i flertalet matcher och hade en enorm utveckling under året. Försätter utvecklingen kommer han vara redo för större matcher i framtiden. Så jag är väldigt glad att han precis som jag tror att laget har stor potential att avancera och att han kan utvecklas ytterligare hos oss, säger Ghanbari.

Huvudpersonen själv kommenterar det nya kontraktet så här:

– Det är alltid roligt att skriva nytt kontrakt. Man vill helst göra bort sådant för att sedan kunna fokusera på fotbollen. Så nu känns det väldigt bra och skönt att allt är löst, säger Linus Marklund.

Intresset från andra klubbar var påtagligt, något som Marklund vägde in i beslutet.

– Det fanns lite intressen från runt omkring och jag ville lyssna in vilken som är min bästa miljö. Till slut landade jag i att Thoren är platsen där jag kommer utvecklas bäst. Jag vet vad jag får och är redan en i gänget. I ett nytt lag kan det ta upp till ett halvår innan man kommer in i det. Nu kan jag direkt fokusera på fotbollen, jag känner mig trygg här, säger han.

Ghanbaris hyllning om en ”enorm utveckling” är något som han håller med om.

– Även om ”enorm” är ett starkt ord så kan jag väl hålla med. Jämför jag den spelare jag var första matchen kontra den spelare jag var sista matchen så är det stor skillnad i allt. Försvarsspelet, anfallsspelet och min fysiska status. Att André själv varit vänsterback har hjälpt mig mycket, han är enkel att bolla tankar med och har en stor del i min utveckling, säger Marklund.

Linus Marklund blir spelare nummer 16 att lämna klartecken för nästa säsong.

– Självklart skönt att stommen är kvar. Det bidrog också i mitt beslut. Blir spännande att se vilka fler som ansluter nu, jag är säker på att de kommer utveckla oss ytterligare, säger han och fortsätter:

– Trots att det var fantastiskt att komma femma ifjol så har vi fortfarande mycket att utveckla. T ex måste vi få bort alla storförluster och se till att inte släppa in lika mycket mål. Jag ser fram emot att fortsätta vara med och utvecklas på den här resan, fastslår han.