Första segern i Elitettan förra helgen. Nu vill Team TG fortsätta på den inslagna vägen hemma mot Rävåsens IK i helgen.

Team TG tog sin första trepoängare när Älvsjö 1-0-besegrades efter ett sent segermål signerat Emma Åström. 14.00 på lördag väntar nykomlingskollegan Rävåsens IK Karlskoga hemma på Umeå Energi Arena Sol.

– Vi justerade en del spelmoment mot Älvsjö senast och vi bör fortsätta på samma spår. Vi vill få spelet på ytor där Rävåsen tycker det är jobbigt. Fasta situationer kommer att vara viktiga nycklar denna match, säger tränaren Jonas Wikström.

Rävåsen kvalade upp till Elitettan förra året men gick inte upp då. Laget fick dock en friplats till serien då Morön drog sig ur serien i februari. Karlskogalaget har så här långt en poäng på fem matcher, där krysset kom borta mot Sundsvall.

– Rävåsens senast resultat mot Jitex tycker jag var missvisande. De har snabba offensiva kantspelare och skapade klara målchanser utan att få in bollen. Vi kommer att behöva göra en topp-prestation för att ha chans att vinna.

Team TG har frågetecken för Linnea Engström, Linnea Lindström och Amanda Westman inför lördagens match. Men det blåser positiva vindar i Team TG som tagit fyra poäng på de två senaste matcherna.

– Nu har vi två matcher på raken med poäng. Vi känner att vi blir mera trygga med vetskapen om vad som krävs i Elitettan. Men vi är fullt medvetna om att vi aldrig är bättre än vår senaste prestation. Så ödmjukhet är viktigt, säger Team TG-tränaren.

(Fotograf: Pablo Villaroel)