Team ThorenGruppen SK/FF har skrivit på ett stort avtal med träningsanläggningen Umeå Performance Center. Detta skapar helt nya träningsförutsättningar för alla spelare i föreningen.
Jag har jobbat stenhårt för det här och det känns verkligen fantastiskt bra att TTG ska förknippas med en så pass spännande träningsanläggning, säger klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren.

Tidigare har föreningens representationslag haft sporadiska lösningar och framförallt olika lösningar när det kommer till fysträningen inför och under säsong. Nu ska det bli ändring på det.

Team ThorenGruppen SK, Team ThorenGruppen FF och Umeå City IBK har ingått ett stort och gemensamt avtal med UPC – Umeå Performance Center – för föreningarnas elitverksamhet. Avtalet innebär att kontrakterade spelare i föreningens alla representationslag kommer få full tillgång till träningsanläggningen.

– Detta är egentligen början på det nya och det har varit min drivkraft länge att ro ett föreningsövergripande avtal i land. Målsättningen är att det här ska hjälpa varje spelare att bli mer intresserad av att nå sin fulla potential rent fysiskt. Det känns också fantastiskt bra att vi som förening ska börja förknippas med UPC – att de nya som kommer hit och de som redan finns i vår verksamhet kommer att få jättebra träningsmöjligheter, säger klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren.

UPC är ett riktigt stort och fräscht gym som är perfekt anpassat för träning i grupp.

– Anläggningen har unika ytor och stora variationsmöjligheter. Det enda som kan sätta några begränsningar är brist på fantasi. Min övertygelse är att lokalerna i sig kommer ge mycket motivation till spelarna, säger THW.

Förutom gymkort till var och en investeras det också i ett årligt skadeförebyggande Biodextest för samtliga spelare. Ett idrottsmedicinskt isokinetiskt styrketest som genomförs i UPC:s Sport Science Lab.

– För oss som förening är det viktigt att inte bara ta träningen till nästa nivå utan även investera i våra spelare så vi kan säkerställa en så lång idrottslig karriär som möjligt, och där är ett skadeförebyggande test kopplat till knän en viktig pusselbit, säger Hugosson Wallgren.

UPC:s VD Johan Åsberg är även han belåten med detta nyskrivna avtal.

– För oss är detta en stor affär och det ger en oerhörd energi till verksamheten att ha målinriktade individer och grupper som tränar hos oss. Jag blir extra glad när föreningen även tar ett skadeförebyggande ansvar för sina spelare och investerar så här pass stort i idrottsmedicinska tester, säger Åsberg.